El nou pla d’ús de l’agència d’ocupació municipal, València Activa, permetrà que l’Ajuntament contracte 80 persones majors de 55 anys durant 9 mesos. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat esta semana el programa Oportunitats +55.

Este projecte és pioner en la Comunitat Valenciana, sent est «el primer Ajuntament que trau un pla d’este tipus i ho fa amb recursos propis, ja que compta únicament amb el pressupost municipal, que ascendix a més d’1.500.000 euros», ha destacat la regidora.

Sandra Gómez ha remarcat la importància d’este pla per «combatre la principal prioritat que es va marcar en el Govern de la Nau: lluitar contra la desocupació. Sobretot, en els col·lectius amb més dificultats». És per això que este programa té com a principals objectius que estes persones es «reenganxen al mercat laboral i cotitzen estos 9 mesos a la Seguretat Social. A més, amb les bones cotitzacions que fa l’administració pública s’ajuda a millorar la base contributiva de la seua futura pensió i, per tant, a envellir amb major qualitat».

Sandra Gómez durant la presentació del nou programa de València Activa.

L’edil ha qualificat este programa de «especial» perquè este Pla «no solament vol generar una oportunitat, sinó que també té un marcat caràcter social, ja que ajudarà moltes persones a tindre una pensió digna i, per tant, a envellir dignament i amb major qualitat de vida». També ha destacat que no es conformen amb donar una oportunitat, sinó que es comprometen al fet que també siga digna. És per això que les condicions són les mateixes que les del personal laboral de l’Administració, tenint «salaris dignes, dret a vacances i als dies de lliure disposició».

D’altra banda, també ha parlat dels nous cursos de formació dirigits a persones majors de 55 anys. Este programa «compta amb un fons de 36.000 euros i està dirigit a 500 persones. Amb este projecte es vol ajudar a complementar la formació per a millorar les possibilitats de trobar ocupació i es pretén que les persones que no han aconseguit treball amb aquest programa, milloren les seues possibilitats per a obtindre’l».

Finalment, ha comentat els requisits per a poder formar part d’aquest nou programa, que són tres: ser desocupat major de 55 anys, estar inscrit en el SERVEF i en l’agència de col·locació València Activa.