El nivel de contaminación se dispara un año después de terminar el confinamiento
Numerosos vehículos circulan por el Paseo de la Alameda en una imagen de archivo.

Fast & Furious a la valenciana. Això és el que molts ciutadans van poder presenciar ahir en ple Passeig de l’Albereda de ValènciaUn conductor de 26 anys i origen marroquí va emprendre una fugida a tota velocitat mentre era perseguit per un cotxe de la Policia Nacional.

Els fets van ocórrer ahir sobre les nou del matí. Agents que realitzaven labors de prevenció van observar com una furgoneta circulava pel Passeig de l’Albereda a gran velocitat. El conductor anava realitzant derrapatges i virolles, obligant a detenir la marxa a la resta de conductors. En un moment donat, a causa d’aquesta conducció temerària, va col·lidir contra un taxi però no va parar.

Els agents van seguir a la furgoneta en vehicle policial, a fi de donar-li l’alt. No obstant això, en comptes de detenir-se, el conductor va emprendre la fugida a gran velocitat. Va circular en direcció contrària per diverses vies i fins i tot per un carrer per als vianants en la qual hi havia diversos paseantes que van haver de refugiar-se ràpidament per a no ser atropellats.

Els policies van perdre de vista la furgoneta i van avisar a la resta d’indicatius policials de les característiques d’aquesta. Finalment va ser localitzada en un estacionament de la via pública. El vehicle es trobava sense el paracolps davanter, que va ser posteriorment trobat en el lloc on va col·lidir contra el taxi.

Els agents també van localitzar al conductor a escassos metres del vehicle. Es va mostrar agressiu amb els policies i va oposar gran resistència en el moment de la detenció. Aquest va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat viària i resistència i desobediència a agent de l’autoritat. El detingut, amb antecedents policials, passarà a disposició judicial en les pròximes hores.