El Paseo de la Alameda terminará en un gran delta verde y eliminará el circuito de Fórmula 1
Recreación virtual del delta verde al final del Paseo de la Alameda.

Convertir a València en una gran ciutat verda és el repte de l’Ajuntament de Joan Ribó. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómezha avançat l’eliminació del circuit de Fórmula 1 i la supressió d’edificacions en la prolongació de l’Albereda per a crear un gran delta verda en el sector del Grau.

Gómez ha explicat que aquests canvis suposen un pas avant per a desembossar una de les zones més importants de València. “De ser un barri llastrat i marcat pel Partit Popular amb el circuit de la F1 es convertirà en un barri referent en la renaturalització”. “Ja hem renunciat a l’antiga petjada i donarem continuïtat al riu Túria. L’objectiu és que l’Albereda culmine en un gran delta verda“, ha emfatitzat.

Es proposa resoldre la ubicació de la subestació elèctrica així com els problemes hidràulics existents en la zona mitjançant la reconsideració dels canals del Delta i la cerca d’un nou emplaçament més adequat per al depòsit de tempestes.

Igualment, es contempla “reubicar les edificacions previstes en la prolongació de l’Albereda”. La finalitat és “permetre la creació d’un vertader delta verd al costat de l’antic llit del riu Túria”. Així, aquest nou espai es defineix com una “xarxa per als vianants” que podria convertir-se “en un circuit biosaludable”.

MÉS HABITATGES DE PROTECCIÓ PÚBLICA EN L’ALBEREDA

D’altra banda, el Ajuntament tractarà d’afavorir la implantació d’empreses i activitats d’alt valor afegit. Amb això cerquen establir sinergies amb l’ecosistema de la Marina creant ocupació de qualitat que “ajude a retenir i atraure talent”.

Un altre dels canvis és establir reserves de sòl dotacional públic. La iniciativa pretén incrementar l’oferta d’habitatges de protecció pública en règim de lloguer.

Finalment, es mantenen la resta de previsions relatives a l’edificabilitat i aprofitament; així com les càrregues addicionals previstes en el planejament actual que siguen compatibles amb les noves directrius.

La moció, que s’emportarà a la Comissió d’Urbanisme del pròxim dilluns, també insisteix en el manteniment de la gestió directa del sector per part de l’empresa municipal AUMSA en considerar-la la forma més adequada.