El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)

Des de l’inici de la pandèmia, 44.953 persones de la Comunitat Valenciana han requerit d’ingrés hospitalari a causa del coronavirus, tant en planta com en UCI. Segons les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat, 40.789 han sigut hospitalitzades en planta i 4.164 han hagut de ser ateses en les Unitats de Vigilància intensiva.

Del total d’ingressats, un 57,3% han sigut homes enfront del 42,7% de dones. A més, gener ha sigut declarat com el mes negre de la pandèmia. Va ser el moment en el qual es van notificar més ingressos per COVID amb 14.000 persones en hospitals públics. De tots ells, una mica més de 1.500 contagiats van passar per l’UCI.

Les xifres suposen un terç del total d’ingressats per la pandèmia. Per això, la tercera ona ha sigut la que ha registrat el major pic d’ingressos hospitalaris. Per contra, juny de 2020 va ser el mes amb menor nombre de casos d’hospitalització. Segons les dades, fa un any van ingressar 43 persones amb coronavirus, la meitat dels quals (21 persones) van necessitar atenció en l’UCI.

Evolució del perfil de pacients hospitalitzats per coronavirus

Els pacients covid que han necessitat hospitalització ha anat canviant amb l’evolució de la pandèmia. Quan va començar, els majors de 75 anys suposaven el major percentatge d’ingressades. Aquests representaven el 42,9% del total (un 52,1% eren homes). En data d’avui, els majors de 75 anys ingressats representen el 14,8%. Dónes aqueix percentatge, 64,7% són homes i 35,3% són dones.

No obstant això, l’edat dels pacients que requereixen ingrés hospitalari s’ha reduït. En aquests moments, el major percentatge se situa en les edats compreses entre els 51 i 65 anys. Representen el 36,5% i són principalment homes (81%). Aquesta franja d’edat, durant l’inici de la pandèmia, representava el 24,8% dels ingressos per coronavirus.

Finalment, els pacients d’edats compreses entre els 35 i 50 anys han passat de suposar el 7,5% dels ingressos durant l’inici de la pandèmia al 19,1% que representen actualment. En aquest cas, els homes continuen sent la gran majoria amb el 95,5% dels casos. Aquesta xifra suposa que pràcticament no hi ha dones de 35 a 50 anys amb casos greus de coronavirus.

A nivell global, els homes representaven a l’inici de la pandèmia el 59,9% dels ingressos hospitalaris enfront del 40,1% de dones. Actualment, el percentatge d’homes ha augmentat fins al 75,7% i el de dones s’ha reduït al 24,3%.