Aquest dilluns, 15 de març, la “Geperudeta” ha començat a recórrer els carrers de València. El “maremóvil” ha sigut el vehicle dissenyat per a realitzar aquest tipus de desplaçaments de la Verge dels Desemparats.

L’Ajuntament de València ha acceptat així aquesta particular peregrinació de la Verge. Una decisió després de la cancel·lació per segon any consecutiu de l’Ofrena de Falles. Per tant, els dies 15, 16 i 17 de març, els devots podran contemplar a la seua patrona als carrers de València.

El “Maremóvil” es va acostar ahir a diversos punts de la ciutat. Els Poblats Marítims, el Port o Malilla van ser algunes de visites d’aquesta peregrinació. Un recorregut sense parades que també li portarà pels diferents hospitals, parròquies i cementeris de la ciutat. Hospitals com el Quirón i el Clínic de València han rebut també a la pelegrina en aquest recorregut.

Per a evitar qualsevol tipus d’incident o aglomeracions, els recorreguts es realitzaran sense previ avís entre les 10 i les 18 hores. Aquesta és una de les iniciatives que s’ha posat en marxa per a substituir els actes religiosos de la festa de Falles. Diumenge passat ja van començar les particulars ofrenes. Aquestes que s’han preparat en les diferents parròquies de la ciutat i han continuat aquest dilluns. En aquest dia hem pogut veure a falleres i fallers, vestits amb el vestit tradicional, acudint a la Basílica de la Verge dels Desemparats a deixar flors a la Mare de Déu.

Cañizares acompanya el “Maremóvil”

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, s’ha pujat per sorpresa aquest matí al “Maremóvil”. D’aquesta manera, el Cardenal s’ha sumat al llarg de dues hores i mitja a l’itinerari de la patrona. Aquest és el seu segon dia consecutiu en el trajecte pels hospitals valencians, en senyal de proximitat de la Verge amb els malalts i tots els afectats per la pandèmia de COVID-19.

En el seu desplaçament, l’Arquebisbe ha impartit la benedicció a tots aquells valencians que es trobaven a peu de carrer i que han dedicat aplaudiments a la Patrona.