Así celebrará Valencia la Ofrenda fallera de 2021

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats recorrerà en el seu vehicle especial acristalado els carrers de València. La ruta del “maremóvil” tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de març com a gest d’afecte de la patrona a tota la ciutat i especialment al món faller. L’acte serà una substitució a la tradicional Ofrena de flors que es realitza amb motiu de les Falles.

“Amb aquesta iniciativa, que s’ha produït a petició del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, i en la qual col·labora també la Basílica i la Germanor de Seguidors de la Verge, ens volem unir al món faller en enguany, però també a totes les famílies que han patit i pateixen la pandèmia”, ha assenyalat Álvaro Almenar, vicerector de la Basílica.

La imatge pelegrina de la patrona de València anirà en el seu vehicle habitual, conegut com el “maremóvil”, del qual no serà baixada en cap moment. Està previst que la imatge de la Verge s’acoste en el seu vehicle a les proximitats d’hospitals i cementeris en reconeixement de les persones afectades i mortes pel coronavirus. No obstant això, l’itinerari no es divulgarà prèviament. A més, tampoco es realitzaran parades per a evitar les concentracions de persones.

Es tracta d’un “gest de proximitat” per les Falles que s’haurien d’haver celebrat en aqueixes dates, perquè els fidels “puguen presentar-li a la Mare de Déu una oració o enviar-li un bes a distància, evitant concentracions i prenent totes les mesures establides”, ha precisat el vicerector.

LES ALTRES OFRENES DE VALÈNCIA

Al marge del recorregut de la Geperudeta, la Basílica ha instat a les comissions falleres a realitzar ofrenes en les seues parròquies. Han explicat que no disposen d’espai suficient per a acollir totes les flors que portarien els fallers.

L’objectiu d’aquestes xicotetes ofrenes florals és evitar concentracions. Per això, han assenyalat que les comissions haurien d’acudir a les seues parròquies corresponents amb un horari i un espai delimitat.