niños
Ja estan ací les vacacions d’estiu dels xiquets i amb elles arriben també les dels pares i l’anar amb ells a disfrutar de llocs que normalment estan plens de gent, com les platges, piscines, parcs temàtics, centres comerciales… Però cal tindre molt atenció amb els més menuts en estos llocs tan concorreguts i amb tantes distraccions i atraccions que els puguen cridar l’atenció, ja que segons ha pogut comprovar el potent buscador de vols i hotels www.jetcost.es una de cada quatre famílies espanyoles perd un fill durant les seues vacacions d’estiu.

L’equip de Jetcost ha realitzat l’enquesta com a part d’un estudi sobre les vacacions en família dels europeus i, particularment, entre els que disfruten d’elles amb els seus fills. L’estudi va ser realitzat a 3.000 pares (500 de cada nacionalitat: britànics, espanyols, italians, alemanys, portuguesos i francesos) majors de 18 anys, i que almenys tenen un xiquet d’entre 3 a 10 anys d’edat i que havien estat de vacacions familiars al juliol i agost almenys una vegada en els últims dos anys.

Inicialment, a tots els enquestats se’ls va preguntar si alguna vegada havien perdut als seus fills durant les seues vacacions al juliol i agost durant un curt període de temps, a la qual cosa un de cada quatre pares va contestar que sí (25%) . Als que van contestar afirmativament se’ls va preguntar on havia succeït, sent estes les respostes més freqüents:

1. En la platja.

2. En o al voltant de la piscina.

3. En un centre comercial.

4. En un parc temàtic.

5. En l’hotel on estaven de vacacions.

Los parques temáticos o de atracciones son unos de los espacios donde se producen más pérdidas de niños.

A continuació, a tots els pares que havien contestat que havien extraviat a algun dels seus fills, se’ls va preguntar quant temps va estar perdut fins que ho va trobar, sent la duració mitjana de set minuts.

També se’ls va preguntar com s’havien organitzat per a buscar-los: tres quartes parts dels pares (75%) van respondre que havien demanat ajuda a altres membres de la família o amics, quasi la mitat (49%) havia demanat ajuda a estranyament i sorprenentment només un 12% havien alertat a policies o empleats. Quan es va preguntar a estos últims el per què no ho havien fet, la resposta més comuna va ser “porque el xiquet va aparéixer abans de que poguera avisarlos” (70%) , però sorprenentment quasi la mitat d’ells no ho va fer de primeres perquè “les donava vergüenza” (48%) .

Quant als resultats a nivell europeu, estos són els percentatges segons nacionalitats que han extraviat els seus fills almenys alguna vegada: espanyols (25%), italians (24%), alemanys (22%), portuguesos (20%), britànics (18%) i francesos (15%).