Pedro Sánchez:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha sigut clar: “el més dur encara està per arribar”. Així s’ha pronunciat el líder socialista en el Congrés dels Diputats on ha explicat les noves mesures de l’Executiu.

Sánchez ha recordat que és important mantenir l’aïllament per a evitar l’expansió del Covid-19. A més, ha volgut destacar el valor de complir amb pautes d’higiene i distanciament, dues activitats necessàries per a frenar el coronavirus. A més, el president de l’Executiu ha remarcat que mentre no hi haja una vacuna contra el coronovirus, la societat “és la vacuna”.

“Hui als hospitals estem lliurant una batalla immensa contra el virus. No estem sols, la humanitat sencera està en aquest combat. Quan ho guanyem sabrem més dels virus, la humanitat serà més sàvia. Però el més dur està encara per arribar”, ha declarat.

Pedro Sánchez compareix en un Congrés semibuit.

UN PLE MARCAT PER LA QUARENTENA

En la jornada de hui s’ha vist un hemicicle semivacío amb 41 diputats presents. A la seua entrada, les salutacions han sigut a distància per a complir amb les mesures sanitàries recomanades i evitar un contagi que ja ha arribat a 10 diputats.

A més, no s’han agrupat per a seguir la sessió. Cada diputat s’ha assegut deixant almenys dos escons entre ells per a guardar aquesta distància.

Una treballadora de la neteja desinfecta la tribuna del Congrés després de cada intervenció.
A l’hora d’eixir a la tribuna també hi ha hagut major seguretat. Una empleada del servei de neteja s’ha encarregat de desinfectar l’espai dels oradors després de cada intervenció. Els diputats no han dubtat a aplaudir la seua labor per desinfectar la tribuna i extremar la precaució davant la propagació del virus.