paterna

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha presentat avui l’esborrany dels Pressupostos Municipals per a l’exercici 2019, que ascendeixen a 65 milions d’euros, 5 milions d’euros més que l’any anterior.

El primer edil ha destacat que “es tracta del pressupost més alt de tota l’àrea metropolitana de València, malgrat l’11% de la rebaixa d’impostos duta a terme per l’Executiu socialista des que va començar la legislatura”.

En aquest sentit, ha explicat que “aqueix augment pressupostari ha sigut possible gràcies a la millora de l’eficiència de recaptació d’impostos i a l’alt índex empresarial, ja que moltes de les nostres àrees empresarials com a Font del Pitxer i Parc Tecnològic estan al 100% de la seua capacitat i només en aquests dos últims anys, s’han instal·lats 150 noves empreses en el nostre municipi”.

Respecte als pressupostos confeccionats, l’Alcalde ha assenyalat que són equilibrats i es fonamenten en 3 eixos fonamentals: la neteja, la seguretat i l’ocupació. En matèria de neteja, ha indicat que s’augmenta la partida pressupostària fins als 5’6 milions d’euros per a mantindre un municipi en condicions òptimes per a ús i gaudi de tots els veïns i veïnes.

Pel que fa a seguretat, el primer edil ha afirmat que s’augmenta tant en personal com en dotacions, en referència a la pròxima obertura de la reguarda de policia de La Canyada i d’una altra reguarda en un dels mòduls de l’antiga Superguarderia del Parc Tecnològic.

Quant a l’ocupació, Juan Antonio Sagredo ha indicat que no solament manté la inversió municipal en les àrees industrials, sinó que a més es continua apostant per cursos de formació per a aturats, fòrums d’ocupació o llançadores d’ocupació, entre altres iniciatives.

Així mateix, l’Alcalde també ha destacat durant la seua intervenció que es mantenen les ajudes a l’educació, a les quals el govern local destina 1.300.000 euros, s’augmenten les beques d’esports fins a aconseguir els 332.848 euros, es creen línies d’ajudes per a persones amb determinades malalties com la intolerància al gluten o malalties estranyes i es destina 1 milió d’euros més per a pressupostos participatius.

De la mateixa manera, també ha destacat que els nous pressupostos també inclouen projectes com la creació de la nova Llar de Jubilats de Campament en l’antiga seu de la Tresoreria de la Seguretat Social, la conversió d’una part del centre polivalent Valentín Hernáez en Consultori Mèdic de Santa Rita, l’institut de Lloma Llarga i la millora del drenatge del Barranc del Ros.

La DGT redueix la velocitat a les ciutats i instal·la més radars en 2019