L’Ajuntament de Paterna començarà a prendre el control del subministrament de l’aigua en tot el municipi amb la finalitat d’homogeneïtzar tarifes i millorar el servei que s’ofereix als ciutadans i ciutadanes.

Així ho ha anunciat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo acompanyat per la regidora d’Infraestructures, Núria Campos, el regidor d’Urbanisme, Carles Martí i el portaveu de Paterna si Pugues, Frederic Ferri durant un desdejuni informatiu en el qual ha destacat que “l’objectiu és crear un mapa de l’aigua a Paterna just, eficient i mediambientalment sostenible”.

“La remunicipaliztació del subministrament d’aigua és una decisió valenta i responsable que emprenem i que requereix de negociacions complexes”, ha afirmat el primer edil al mateix temps que ha indicat que “la voluntat de l’equip de govern arribar a acords raonables amb totes les tres companyies subministradores d’aigua que operen a Paterna perquè siga l’Ajuntament, a través d’Aigües de Paterna, qui gestione l’aigua en tot el municipi”.

Referent a açò, Sagredo ha afirmat que “la reversió del subministrament de l’aigua de la part nord de La Canyada i L’Andana que actualment realitza la Cooperativa El Plantío és el primer pas de la remunicipaliztzació de l’aigua de Paterna al haver caducat la concessió tàcita” i ha desvetlat que “la idea és que, abans que acabe l’any, aquest servei de la Cooperativa ho assumisca Aigües de Paterna”.

”I és que – tal com ha recordat l’Alcalde – els propis estatuts d’aquesta empresa mixta, de la qual el consistori posseeix el 51%, arrepleguen que la companyia acabe donant el servei a tot el municipi de Paterna”.

En aquesta línia, i per a poder assumir aquest servei, Juan Antonio Sagredo ha desvetlat que l’Ajuntament aportarà a Aigües de Paterna els 3.000 usuaris de La Canyada i el polígon industrial L’Andana mentre que Hidraqua realitzarà una ampliació de capital d’aproximadament 700.000 euros que aniran destinats a millorar la xarxa per a millorar el rendiment del subministrament de l’aigua.

En aquest sentit, el primer edil també ha subratllat que en aquelles zones on actualment controla l’aigua l’Ajuntament, a través d’Aigües de Paterna, la gestió és més eficient i el rendiment és superior al 80%, quasi el doble que, per exemple, el de la Cooperativa que té un rendiment deficient en el qual perd quasi la meitat de l’aigua que subministra.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Carles Martí ha indicat que “aquesta primera reversió del servei, que es portarà a la pròxima Junta de Barri de La Canyada, és una mesura justa i necessària que cal solucionar perquè existeix un rendiment deficient”.

De la mateixa manera, el portaveu de Paterna si Puede, Frederic Ferri ha assegurat que recolzen la remunicipalització perquè “si el control està en mans de l’Ajuntament, la gestió de l’aigua serà més eficient i l’usuari estarà més protegit” al mateix temps que ha afirmat que “amb aquesta primera reversió, la Cooperativa El Plantío no desapareix”.