Els cinemes Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna continuen apostant per les produccions nacionals a través dels Preestrenos del Festival Antonio Ferrandis, que van arrancar el març passat amb la projecció de “El Bar” i van continuar els mesos següents amb el thriller «Plan de fuga» i el drama «No sé decir adiós«.

Dins de la seua programació de presentacions de les pel·lícules espanyoles més importants de la temporada, els cinemes Kinépolis València han acollit el preestreno de «Despido Procedente», comèdia d’acció dirigida per Lucas Figueroa.

La projecció ha estat presentada pel propi realitzador -qui té en el seu haver-hi el rècord Guinness al curtmetratge més premiat de la història, Porque hay cosas que nunca se olvidan– i pel co-protagonista Darío Grandinetti, considerat un dels grans actors argentins de les últimes dècades gràcies a treballs com El lado oscuro del corazón, Hable con ella, La carta esférica o Relatos salvajes, esta última nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

La cinta compta la història de Javier (Imanol Arias), un executiu d’una multinacional que comet un error en indicar una direcció a un desconegut que li pregunta en el carrer (Darío Grandinetti). Esta equivocació es transformarà en el seu pitjor malson quan el desconegut comence a assetjar-ho reclamant una indemnització per la fallada comesa. La situació es tiba encara més amb l’aparició de Sam (Hugo Silva), un company d’oficina amb qui haurà de competir per a mantenir el seu lloc de treball.

Mitjançant este cicle, Kinépolis i l’Ajuntament de Paterna, amb la col·laboració de Grup 374 i La Plaça es Mou (una iniciativa de Mar d’Avellanes i Cerveses Alhambra), pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenos i presentacions especials.