L’Ajuntament de Paterna ha començat el muntatge de proteccions en les façanes i edificis del carrer Major per a resguardar-les durant la celebració de la Cordà que se celebrarà l’últim diumenge d’agost.

Tal com ha assenyalat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, “es tracta d’un treball molt minuciós que requereix d’una especial dedicació per a protegir amb enreixat i planxes de metall i fusta les més de 50 façanes que conformen el carrer Major”.

Per això, una brigada formada per 7 operaris de l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna treballaran durant les pròximes setmanes en horari de 7.00h a 15 h, amb reforços a les vesprades, per a col·locar les proteccions en finestres i aparadors.

A més, s’emprarà una elevadora de tisora de 18 metres per a accedir als balcons superiors.

En aqueix sentit, la regidora ha recordat que “es deixaran per al final els comerços de les plantes baixes, de manera que no s’entorpisca l’activitat dels comerciants i evitar, en la mesura que siga possible, inconvenients per als veïns i veïnes del municipi”.

Finalment, Espinosa ha recordat que “durant la Cordà es disparen més de 70.000 coets al carrer Major, la qual cosa es tradueix en uns 1.000 quilos de pólvora en tot just 20 minuts, per la qual cosa resulta fonamental intensificar els treballs de protecció per a evitar danys en les finestres, balcons i façanes del carrer”.