Paterna aprova la reversió del servei d’aigua potable de Cooperativa El Plantio

El Consistori assegura que el proveïment d'aigua potable als abonats de la concessionària i que les tarifes es mantindran i baixaran.

Reversión servicio de agua

El ple de l’Ajuntament de Paterna ha aprovat la reversió del servei de proveïment d’aigua potable de la Cooperativa del Plantío i La la Canyada després de caducar-se, des de fa més de 50 anys, el termini de concessió tàcita d’aquesta companyia.

D’aquesta manera, i tal com ha explicat la regidora d’Infraestructures, Núria Campos durant la seua intervenció, “l’Ajuntament, a través de l’empresa mixta Aigües de Paterna, pansa a prestar el servei de proveïment d’aigua potable als prop de 3.200 abonats de la Cooperativa”.

Referent a açò, la regidora també ha assegurat que “el subministrament d’aigua està garantit i que les tarifes es mantindran, i fins i tot disminuiran pel que fa a les actuals”.

Així mateix, Núria Campos ha assenyalat que, a part de que la concessió estava caducada, el subministrament oferit per aquesta operadora era altament deficitari, tant en rendiment, que estava per sota del 50%, com en manteniment de la xarxa.

La regidora ha destacat que “aquesta reversió és el primer pas de la remunicipalización de l’aigua de Paterna amb la finalitat d’homogeneïtzar tarifes i millorar el servei que s’ofereix als ciutadans i ciutadanes” i ha recordat que “l’objectiu de l’equip de govern és crear a Paterna un mapa de l’aigua més just i eficient i mediambientalment sostenible”.