El pasaporte Covid se implantará en Valencia antes del puente de la Constitución
Tarjeta de vacunación contra el coronavirus. / Francisco Estellés (Twitter)

La regulació de la vida dels valencians a través de el passaport Covid està cada vegada més a prop. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha avançat que aquest certificat entrarà en vigor abans del pont de la Constitució.

Puig assistit aquest matí a la sessió inaugural del Diàleg sobre el Futur de l’Aigua on ha realitzat aquestes declaracions. Ajunte ell han estat la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; i a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Davant preguntes dels mitjans, el president ha volgut puntualitzar què passarà amb el certificat Covid. Segons ha avançat, el Consell treballa per a presentar en els pròxims dies una proposta al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV). Es tracta que el passaport Covid servisca com un garant de la major seguretat possible en els espais tancats.

L’objectiu de Ximo Puig és que el certificat estiga implantat abans del pont de la Consitución. Aquest arrancarà divendres que ve 3 de desembre pel que l’aprovació arribarà en qüestió de dies. No obstant això, encara no s’ha concretat com serà la seua utilització ni a quins espais afectarà.

Puig també ha aprofitat l’ocasió per a parlar sobre la vacunació de la població infantil. Aquest ha advertit que la Ponència de Vacunes està estudiant el cas de la immunització dels menors d’11 anys.

Segons el líder del Consell, es tracta d’una decisió que ha de prendre’s “en l’àmbit científic”. No obstant això, ha matisat que la Comunitat Valenciana està preparada perquè, si es produeix aqueixa decisió, es puga vacunar al màxim de xiquets i xiquetes en el menor temps possible.