La Comunitat Valenciana ha estat en nombroses ocasions en el punt de mira de grans inversors internacionals per a convertir-se a la casa d’alguns dels parcs d’atraccions més aclamats del món.

Projectes com Disneyland o Ferrari Land van poder haver sigut construïts en terres valencianes. Mentres que el parc del ratolí Mickey es va estudiar situar-lo en les localitats de Pego, Cabanes i Santa Pola, per a l’espai d’oci de la famosa marca de vehicles es va plantejar la seua instal·lació en el municipi de Cheste al costat del Circuit Ricardo Tormo.

A continuació repassem els grans parcs d’atraccions amb els quals somiem els valencians però que mai van arribar a obrir les seues portes.

DISNEYLAND

Com ja hem esmentat, aquest potser és el projecte més sonat de la història de la nostra autonomia. Va ser en 1983 quan el llavors ministre de Transport, Turisme i Comunicacions, Enrique Barón, va començar les negociacions amb Disney per a albergar el projecte que llavors es denominava Eurodisney. Però Espanya no era l’única opció i és que es competia contra Gran Bretanya, Itàlia, França, Alemanya i Grècia encara que després de tot el procés de selecció van quedar París i la Comunitat com a finalistes. Quatre anys després es va tancar l’acord definitiu amb la capital francesa i va anar en 1992 quan el parc Disney va obrir les seues portes als visitants deixant a la Comunitat sense una inversió pròxima als 200.000 milions de pessetes.

Resultado de imagen de fifa world museum

MUSEU DE LA FIFA

Prop de 20 anys després, ja en l’època de govern de Rita Barberá, València va tornar a estar en el punt de mira internacional però en aquesta ocasió de la FIFA. L’objectiu de la Federació Internacional de Futbol era la instal·lació del denominat Saló de la Fama de la FIFA al costat del Parc de Cabecera. Va ser el mes de maig del 2002 quan va saltar a la llum la notícia que la capital del Túria albergaria l’únic museu dedicat a la història i a les estreles del futbol de tot el món. Este espai anava a comptar amb 5.000 metres quadrats de superfície i anava a ser interactiu amb simuladors en tres dimensions i altres tecnologies avançades. No obstant això, les obres mai van arribar a arrancar i en 2013 el president de la FIFA, Joseph Blatter, va col·locar la primera pedra de l’obra a Zuric que va obrir les seues portes tres anys més tard.

Resultado de imagen de Neutopia valencia

OCEANIC

En 2011 la idea de construir un nou centre d’oci va tornar a ressonar als carrers de València, en aquesta ocasió es tractava de ‘Oceanic’, un projecte dissenyat per l’arquitecte Ricardo Bofill, el mateix que actualment s’ha encarregat de donar vida al nou gratacel de la ciutat. L’espai anava a comptar amb una superfície de 97.000 metres quadrats per a albergar 200 locals al costat del nou Hospital La Fe. Però ací no acaba tot i és que este projecte anava a ser la substitució de ‘Neutopia’, una altra iniciativa frustrada per no obtenir la llicència mediambiental que preveia la construcció de pistes d’esquí de 60 metres d’altura que podrien utilitzar-se per un preu pròxim als 10 euros l’hora.

FERRARI LAND

El segon parc temàtic de l’empresa automobilística Ferrari també va contemplar la seua obertura a la província de València. En esta ocasió es va pensar en el municipi de Cheste, famós a nivell internacional pel Circuit Ricardo Tormo, on les obres pretenien arrancar al maig de 2015 per a acabar any i mig després i així obrir les seues portes en la temporada de 2017. I encara que els terminis es van complir, va ser a l’abril de 2017 quan este parc d’atraccions va inaugurar les seues instal·lacions però a Salou, concretament al costat de Port Aventura per a formar part d’este complex temàtic.