Parc de la Pau, únic cementeri de València amb més de 10 hectàrees per a columbaris

El continu augment d'incineracions a València al costat de la falta d'espai genera esperes i ubicacions arbitràries a les famílies.

parque

El continu augment d’incineracions en la ciutat de València, un total de 4.524 durant l’any 2016 enfront de les 3.866 inhumacions, durant els últims cinc anys, agreuja la dificultat de les famílies per a trobar espais per a les cendres dels seus sers estimats. Recentment, solament 2 dels 7 cementeris de la ciutat de València compten amb espais per a columbaris.

Davant aquesta situació, i la circumstància que l’ordenança de cementeris de València no obliga a concedir un nínxol en el cementeri o que vulga l’interessat, Parc de la Pau recorda que és l’únic cementeri de la ciutat de València amb més de 10 hectàrees per a columbaris. És per açò, que es tracta d’una alternativa que evita esperes i ubicacions arbitràries ocasionades per la falta d’espai en els cementeris de la ciutat.

Evitar esperes en l’enterrament de cendres

En el futur, s’espera un progressiu augment de les incineracions en el territori nacional, particularment a València. Segons Panasef (Associació Nacional de Serveis Funeraris), s’estima que en 2050 les incineracions representaran el 60% a Espanya. No obstant açò, en la ciutat de València, aquestes ja suposaven el 53,9% a la fi de 2016, per la qual cosa aquesta projecció podria tenir lloc amb antelació.

Aquest fet, destaca a Parc de la Pau com una opció, ja que tot el seu recinte pot ser utilitzat per a l’enterrament de cendres. A més de comptar amb columbaris, ofereix altres alternatives úniques en el sector. Tal és el cas dels Arbres familiars i els Jardins del Record amb capacitat addicional per a urnes biodegradables.

Una altra de les opcions són els panteons naturals, construïts amb elements de la naturalesa, on també es poden enterrar les urnes.

Des de Parc de la Pau, expliquen que la ciutat de València amb 800.000 habitants “anirà demandant més espai per a l’enterrament de cendres cada any. Des d’aquest cemeteri comptem amb opcions perquè les famílies tinguen la possibilitat de realitzar la conservació de les cendres dels seus sers estimats sense demores i sense limitacions en l’elecció de la ubicació” indica Leonardo Bruno, gerent de Parc de la Pau.