canciones

El “Concierto de Aranjuez” del compositor Joaquín Rodrigo en Chelo i la mítica cançó de Frank Sinatra “My Way” han sigut dues de les melodies més sol·licitades durant el passat any 2017 per a acomiadar als seus sers estimats pels familiars del camposanto valencià, Parque de la Paz. En concret, la primera es va escollir en un 25% d’ocasions i la segona en el 12% de vegades.

Estes dades, que són fruit de l’informe realitzat per l’entitat i recopilats per la mateixa durant l’exercici passat, encapçalen un llistat de deu melodies més seleccionades. Així en tercer lloc es troba “Ave María” de Schubert oficialitzada amb violí en el 11% de les ocasions.

En cambra i cinquè lloc, i amb empat el “Canon” de Pachelbel i “Largo Invierno” de Vivaldi amb un 10% d’ocasions. Mentres que en el sisè i setè lloc figuren la instrumentalització de “Tears in Heaven” d’Eric Clapton i “Tristesse” de Chopin amb un 9 i 8%, respectivament.

En els últims llocs d’aquest llistat es troben “Meditación de Thaïs” de Jules Massenet (7%),  la versió instrumental de “Who wants to live forever” de Queen (5%) i la banda sonora de “La Lista de Schindler” (3%).

“Come prima” de T.Dallara o la brasilera “Garota d’Ipanema”

En el servei de música s’ofereix un llistat de cançons més destacades. No obstant açò, hi ha familiars que prefereixen un altre tipus de melodies o cançons més particulars. De fet en l’informe de 2017 també hi ha peticions  més particulars com la italiana “Come prima” de Tony Dallara o la brasilera “Garota d’Ipanema” de Vincius de Moraes.

En aquest sentit, el gerent de Parque de la Paz, Leonardo Bruno, explica que “els familiars solen escollir generalment música clàssica o versions instrumentals d’alguna cançó més coneguda. No obstant açò, la música depèn molt del gust de cada persona, per la qual cosa nosaltres ens adaptem a qualsevol d’estes peticions”.