parque

Les obres de remodelació integral del Parc Gulliver començaran pròximament. Els treballs permetran reparar la superfície de l’escultura del gegant del conte. A més, es restauraran els complements de la peça principal: el barret i el sabre.

L’àmbit d’actuació també inclou l’edifici de control i servei d’aquesta àrea del tram XII del Jardí del Túria. Així mateix, es duran a terme intervencions urbanístiques i millores en la part enjardinada del recinte d’aquest parc de 10.249 metres quadrats.

Tots aquests treballs s’executaran en 6 mesos, amb un pressupost de quasi un milió d’euros (950.334 euros). El Ajuntament preveu reobrir-ho al públic a la fi de l’any 2022, tres dècades després de la seua inauguració.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat avui de la licitació d’aquesta obra “que afecta al parc infantil més visitat de València. Un referent de la ciutat i un dels principals atractius per a les famílies des que es va inaugurar al desembre de 1990”.

Segons ha explicat, el procés per a l’execució de l’obra es publicarà immediatament i una vegada adjudicada es portarà a terme en 6 mesos. “Si tot funciona bé, a la fi de 2022 podrem reobrir-ho completament nou“, ha assegurat.

Com a novetat destacarà la adequació de l’espai interior del gegant amb la creació d’una nova zona de jocs. Aquesta es destinarà als xiquets de menor edat. L’objectiu és facilitar “l’estança a les famílies que s’acosten amb menors que no poden pujar al Gulliver”.

GULLIVER PASSARÀ PER UNA RENOVACIÓ “INTEGRAL”

Campillo ha recordat que aquest parc va estar tancat durant la pandèmia. Va ser en alçar-se les restriccions quan es va reobrir encara que per poc temps. Aquest va haver de clausurar-se de nou per aparèixer al·lèrgies en els xiquets que havien jugat en ell.

Tal com ha detallat, les causes d’aqueixes afeccions va ser la mateixa evolució de la figura. En estar tancada va generar fibres de vidre que amb un ús normal s’hagueren eliminat diàriament però que en estar sense ús es van acumular. “En aqueix moment hauria sigut molt costós fer una millora puntual. El que hem fet és accelerar la reforma integral posat que la redacció del projecte venia de darrere perquè havia sigut triat en els pressupostos participatius”.

Quant a l’estat actual del parc, el vicealcalde ha manifestat que “aquesta instal·lació s’ha anat envellint i deteriorant. Han hagut reparacions i intervencions puntuals al llarg del temps però era necessària una intervenció integral”.