Així serà el nou gran parc de València en el qual s’invertiran 7 milions d’euros

El parc recuperarà les Coves Carolines de Benimàmet i allotjarà un camp de futbol, skatepark, zona de grafitis i un espai de jocs infantils, entre altres

Proyecto del nuevo parque Cuevas Carolinas de Valencia.
Proyecto del nuevo parque Cuevas Carolinas de Valencia.

El futur parc Coves Carolines de Benimàmet recuperarà els elements que formen part de la memòria històrica i patrimonial d’aquest barri, com és el cas de les coves (antics habitatges situats dins de la roca), i connectarà amb el Parc Lineal. Així es desprèn del projecte bàsic aprovat avui en la Junta de Govern Local.

Pel que respecta al parc Coves Carolines, la regidora Sandra Gómez ha explicat que «el projecte bàsic, que compta amb un pressupost de prop de set milions d’euros, i preveu set fases d’actuació, que poden ser consecutives o sobreposar-se. Concretament, l’àmbit d’actuació abastarà un total de 57.000 m2 que ocupen dues parcel·les «que es convertiran en un gran parc de ciutat que fomente la vida de barri, promoga activitats a l’aire lliure i protegisca elements identitaris de Benimàmet».

Segons aquest projecte aprovat, la parcel·la sud, que és la que envolta l’actual poliesportiu, tindrà com a grans protagonistes les preexistents coves, tres de les quals seran recuperades per a convertir-se en sales d’ús col·lectiu, lligat a les activitats d’associacions veïnals i de serveis municipals.

Recreació del futur parc Coves Carolines.

Entorn d’estes coves, se situarà un jardí «domèstic» en el que es recuperarà la vegetació existent i s’incorporaran espècies que històricament van existir però actualment estan en decadència. «Esta parcel·la, que és la que connecta amb el parc lineal, convidarà al repòs i la contemplació gràcies als bancs, fonts, zones d’ombra i petits jocs que se situaran en ella».

Per contra, ha afegit la regidora, la parcel·la nord estarà destinada a un ús més dinàmic, ja que serà un parc esportiu. Esta part del projecte és la que requerirà una major alteració topogràfica, ja que en ella s’allotjarà el camp de futbol, el qual ara està afonat, al costat d’altres dependències com una cafeteria, vestuaris o despatxos per a l’administració. No obstant això, el parc no s’orientarà només al futbol, ja que també comptarà amb zona per a jugar a la petaca, skatepark, zona de grafitis o taules de ping-pong entre altres equipaments.