© Marcella Winograd

Platges dividides per parcel·les a Galícia, places amb espais quadrats a Florència o parcs replets de cercles gegants a Nova York. Aquestes són algunes de les imatges més destacades que està deixant la desescalada en l’era post-COVID.

Estats Units és el país més colpejat per la pandèmia. Allí ja s’han registrat més de 100.00 víctimes mortals i prop de 2 milions de contagis. Per això, des de les autoritats americanes insisteixen en el distanciament social per a frenar el coronavirus.

El Domino Park, en Nueva York, se han pintado marcas para respetar la distancia social
Visitants del Domino Park sobre els cercles que fiten els espais a ocupar. / FOTO: Bryan Smith (ZUMA PRESS)

Una de les mesures de la desescalada més cridaneres és la que s’ha instal·lat en el Domino Park de Brooklynuna iniciativa de l’ajuntament de Nova York. Allí s’han pintat 30 cercles de dos metres i mitjans de diàmetre. Els assistents a aquest parc han d’ocupar aquestes circumferències per a estar allí evitant aglomeracions.

L’objectiu és garantir el compliment de la distància de seguretat, una mesura que també s’està impulsant a Espanya encara que en lloc dels parcs aquestes imatges les ocupen més les platges.

El Domino Park va ser inaugurat en 2018 a la vora de l’East River. Dins de Brooklyn, s’emplaça en l’àrea de Williamsburg, una de les millors zones per a veure Manhattan des de la distància.

Actualment l’estampa d’aquest parc ha canviat per complet. De moment desconeix fins quan continuarà així encara que previsiblement es mantindrà tot l’estiu fins a vèncer al coronavirus.