Parque

El regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, acompanyat pel director general de la Societat Parc Central, Salvador Martínez, ha realitzat aquest matí una visita al Parc Central en la qual ha informat que el 98% del treball estarà conclòs a la fi del mes de juliol i quedarà pendent únicament la parcel·la d’1.400 metres que fins al passat mes d’abril encara ocupava un concessionari d’automòbils. A partir d’aqueix moment l’obertura quedarà a costa dels preceptius informes dels serveis municipals previs a la recepció de “un enorme Parc Central per a tota la ciutat”.

“Com es pot comprovar el 98% de la superfície d’aquesta fase del Parc Central està executada, amb les espècies vegetals plantades, mentre que la conclusió de la urbanització perimetral, així com la rehabilitació estructural de les naus, que a posteriori tindran la seua habilitació per als usos que s’han definit, estarà completada a la fi del mes de juliol”, ha assegurat este matí el regidor.

Sarrià ha assenyalat que el desenvolupament dels treball està sent conforme “amb la programació d’obres que es va fer a l’inici de l’any amb una ampliació del termini per al subministrament de determinats materials que era imprescindible substituir, i que va suposar que es concedira una pròrroga del termini d’obres a la UTE contractista que es va fixar a la fi del mes de juliol”.

El 2% de l’àmbit del parc que quedarà pendent, i que suposa una superfície d’aproximadament 1.400 metres quadrats, “que en tot cas no compromet l’obertura del Parc una vegada recepcionado pels serveis municipals”, com ha puntualitzat Sarrià, són els terrenys que ocupava un concessionari d’automòbils.

El director general de la Societat Parc Central, Salvador Martínez, ha explicat les intervencions que ja s’estan duent a terme en aquesta part ocupada fins al 17 d’abril pel concessionari d’automòbils, “des del mateix moment en què es va produir el pronunciament judicial i vam poder entrar a veure què trobàvem i començar a realitzar els primers treballs”. En esta part del Parc Central està previst situar un espai de joc d’arena per als més xicotets, una vegada descontaminada, així com l’entrada per la calle doctor Domagck. Martínez ha recordat que el Parc Central no comptarà amb cap construcció que no estiguera ja anteriorment.

A més de les diferents naus destinades a usos culturals, Universitat Popular, Fundació Esportiva Municipal, educació o serveis socials, els molls es destinaran a serveis del propi parc, serveis de la regidoria de Parcs i Jardins o atenció dels visitants.

També s’ha informat en esta visita del sistema de tancament del Parc Central, que permetrà que puguen coexistir diferents horaris per a la zona de parc pròpiament aquesta i per a les diferents naus d’ús públic cultural, esportiu, educatiu o social, que podran romandre obertes quan la resta del parc ja està tancat al públic.

Joan Ribó afirma que ja queda poc perquè el Parc Central siga una realitat