L’atur i la política, els temes que més preocupen els valencians

Pedro Sánchez és el polític millor valorat en la Comunitat Valenciana encara que la majoria opina que la seua gestió enfront del Govern és "regular"

CIS
Pedro Sánchez tras finalizar el debate de investidura en el Congreso de los Diputados.

L’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) és clar: l’atur i la política són les dos qüestions principals que més preocupen els ciutadans de la Comunitat Valenciana. Segons l’enquesta que s’ha publicat, per al 36,2% de la població l’atur és el principal problema del país mentres que el 17,1% opina que el problema resideix en els polítics.

En referència al Govern socialista que lidera Pedro Sánchez, el 45,1% dels valencians opina que és “regular”, enfront del 23,7% que opina que és “bona” i al 16,1% que diu ser “dolenta”. En referent a una hipotètica situació d’un Govern del Partit Popular, el 41,8% creu que seria “pitjor” i el 39,8% considera que seria “igual”. Sobre els líders polítics, Sánchez obtindria un 5 seguit per Albert Rivera (3,7%), Alberto Garzón (3,68%), Pablo Iglesias (3,5%), Pablo Casado (3,2%) i Santiago Abascal (2,3%).

A la pregunta de si aniran a votar en les pròximes eleccions generals, la majoria d’enquestats (46’1%) diu que “amb tota seguretat anirà a votar”, mentre que un 5’9% opta “no anirà a votar amb tota seguretat”.

Un altre tema analitzat ha sigut l’actual sistema electoral on el 47% creu que hauria de reformar-se la Constitució per a prescindir del requisit de la majoria absoluta per a l’elecció del president de l’Executiu Central mentre un 28,6% es posiciona en el no.