CIS
Pedro Sánchez tras finalizar el debate de investidura en el Congreso de los Diputados.

L’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) és clar: l’atur i la política són les dos qüestions principals que més preocupen els ciutadans de la Comunitat Valenciana. Segons l’enquesta que s’ha publicat, per al 36,2% de la població l’atur és el principal problema del país mentres que el 17,1% opina que el problema resideix en els polítics.

En referència al Govern socialista que lidera Pedro Sánchez, el 45,1% dels valencians opina que és “regular”, enfront del 23,7% que opina que és “bona” i al 16,1% que diu ser “dolenta”. En referent a una hipotètica situació d’un Govern del Partit Popular, el 41,8% creu que seria “pitjor” i el 39,8% considera que seria “igual”. Sobre els líders polítics, Sánchez obtindria un 5 seguit per Albert Rivera (3,7%), Alberto Garzón (3,68%), Pablo Iglesias (3,5%), Pablo Casado (3,2%) i Santiago Abascal (2,3%).

A la pregunta de si aniran a votar en les pròximes eleccions generals, la majoria d’enquestats (46’1%) diu que “amb tota seguretat anirà a votar”, mentre que un 5’9% opta “no anirà a votar amb tota seguretat”.

Un altre tema analitzat ha sigut l’actual sistema electoral on el 47% creu que hauria de reformar-se la Constitució per a prescindir del requisit de la majoria absoluta per a l’elecció del president de l’Executiu Central mentre un 28,6% es posiciona en el no.