La Comunitat Valenciana se situa en el territori espanyol com l’autonomia amb millor incidència acumulada de coronavirus. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitatsón 33 casos cada 100.000 habitants.

A més, la Comunitat compta amb més del 90% dels seus municipis per davall dels 25 casos cada 100.000 habitants. Per tant, es considera una situació de “quasi control” de la pandèmia havent-hi un risc de transmissió mínim. Les dades resulten molt positius i més encara si es té en compte que, després del Nadal, la Comunitat Valenciana era una de les autonomies amb pitjors dades.

No obstant això, l’evolució de la pandèmia farà pròximament enfront d’una altra data clau: la Setmana Santa. Aquesta es presenta com el possible punt d’inflexió amb l’amenaça d’una quarta onada de contagis. A més, aquesta situació podria produir-se, entre altres circumstàncies, pel baix ritme de vacunació a nivell nacional.

La vacunació a Espanya es troba en plena evolució a l’espera de l’arribada més dosi per a començar amb la vacunació massiva. Hui dia, només el 3,5% de la població de la Comunitat Valenciana ha rebut el cicle complet de vacunació sent 198.914 persones les immunitzades.