Paiporta y Fallas

L’Ajuntament de Paiporta i les sis comissions falleres de Paiporta han renovat aquesta setmana els convenis de col·laboració gràcies als quals les falles reben anualment una ajuda de 6.000 euros per a desenvolupar les seues activitats.

A la signatura dels convenis van assistir el primer tinent d’alcaldia, regidor d’Ocupació i Comerç i alcalde accidental, Vicent Ciscar, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i representants de les sis falles paiportines.

A més d’aquesta subvenció, l’Ajuntament de Paiporta dóna suport econòmic a la setmana de festa fallera amb una subvenció de 20.000 euros a la Junta Local Fallera de Paiporta i s’encarrega de les despeses de l’esplèndid castell de la Nit del Foc.

D’acord amb el text del conveni signat aquesta setmana, l’objecte de la subvenció és el foment de la cultura popular per mitjà de la festa valenciana més coneguda, les Falles, a la qual l’Ajuntament col·laborarà en el finançament del funcionament i activitats generals, així com el compromís de la Falla de realitzar en benefici del veïnat, i de forma gratuïta, els actes festius propis de les festes falleres. Les despeses subvencionables són les derivades del lloguer del casal, la construcció del monument, espectacles pirotècnics, musicals o contractació de bandes de música o conjunts instrumentals. No seran susceptibles d’entrar en la subvenció el menjar, la beguda o el tabac.

El conveni també recorda que s’ha de respectar rigorosament en totes les activitats la igualtat i no discriminació, contemplada en l’article 14 de la Constitució Espanyola, i la Llei 52/2007 de 26 de desembre, més coneguda com la Llei de la Memòria Històrica.

A la signatura dels convenis van assistir també el president de la Falla Mestre Serrano, Sant Francesc i Adjacents, Cristóbal López, el president de la Falla Plaça Cervantes, Raúl Folgado, el president de la Falla Jaume I, Raúl Pérez, el vice-president de Verge dels Desamparats-Doctor Fleming i Adjacents, Alejandro Serrano, i el president de la Falla Avinguda Francesc Ciscar-Plaça de l’Església, Javier Belenguer.