Diego Martínez ha entrevistat en “Temps d’Esports” a Paco Borao, president de la SD Correcaminos, organitzador de la carrera. Segons afirma el responsable de l’organització “sempre volem ser més, els papers així ho diuen, la Mitja Marató de València és l’únic mitja marató que té l’etiqueta d’Or de la Confederació Internacional d’Atletisme”. Correcaminos SD són els fundadors, creadors de les dues grans carreres de la ciutat, la primera la Marató va començar en 1981 i el 20 quilòmetres, més endavant Mitja Marató en 1991, durant dos anys la Mitja Marató ha aconseguit ser el més ràpid del món.

Els corredors més ràpids en aquesta prova en 2017, Abraham Cheroben i Joyciline Jepkosgei, participaran en la carrera, “Cheroben és el que ha marcat el millor registre de l’any amb 58 minuts i 40 segons a Copenhaguen fa un parell de mesos. Per la seua banda, Jepkosgei, és l’actual record woman del món que va fer a Praga enguany. Tenim a dos atletes que ens fan somiar”-comenta Paco Borao.

També ha ressaltat que “València té unes característica orogràfica que la fan molt atractiva per a tots els corredors, vénen corredors per un caché molt inferior al que cobrarien en altres llocs perquè vénen invertint temps per a aconseguir una bona marca que els permeta projectar-se després en altres carreres del món”.

Sobre el rècord de més de 14.000 inscrits, el president de SD Corecaminos afirma que “estem feliços perquè l’atletisme sempre va cercant rècords, nosaltres portem pocs anys en els quals anem batent rècord de participació que és avui dia el major índex d’èxit d’una carrera, que cada vegada vengen més corredors i de més llocs”.

Una altra de les qüestions que ha abordat Paco Borao és el circuit, indica que “té forma de vuit, una dimensió de ciutat que permet un circuit molt agradable en la Mitja Marató, agafem una de les parts més emblemàtiques que té la ciutat. L’eixida en l’Avinguda del Port, és molt ampla que permet que en 2 quilòmetres, quasi 3, les posicions es prenguen sense grans dificultats, a partir d’ací són grans avingudes, es torna a passar per JJ Domine i meta, aproximadament en el quilòmetre 10, ja anem a cercar el centre de la ciutat, arribant al Carrer de la Pau, plaça Ajuntament, carrer Colón, retorn cap al port i acabar davant de la Marina que és un dels elements típics de la nostra València”.