Els pròxims 12 i 13 de març tindrà lloc la gran orxatada i taronjada fallera amb horaris de 12.00 a 14.00 (fins a esgotar existències), al costat de la plaça de Bous ,on es repartiran gratuïtament litres i litres d’orxata i suc de taronja.

La Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries afins (Fotur), amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme, de la Denominació d’Origen Xufa València i el Consell Regulador de Cítrics Valencians, a més de PRODJ i l’empresa ZUMMO han organitzat aquesta iniciativa per a promocionar productes tan típics valencians com l’orxata i el suc de taronja.

Com sempre, es calcula que se serviran més de mil litres de suc de taronja i altres mil d’orxata, la qual cosa es preveu que seran, com altres anys, entorn d’unes 8.000 consumicions més o menys, que estaran disponibles per als assistents abans de començar la Mascletà els dies 12 i 13 de març de 2019.

El dimarts 12 de març de 2019 serà quan es repartiran més de mil litres de suc de taronja recentment espremuda entre les 12.00 i les 14.00 hores, just abans de la Mascletà a càrrec de Pirotècnia Germans Ferrández.

L’endemà, el dimecres 13 de març de 2019, es repartiran mil litres d’autèntica orxata amb Denominació d’Origen Xufa de València just abans del tret de Pirotècnia Crespo.

Com sempre, hi haurà animació de l’esdeveniment, durant els dos dies, amb música a càrrec dels productors i dj´s valencians de PRODJ i a més, es distribuirà informació turística sobre la província de València, editada pel Patronat Provincial de Turisme “València, Terra i Mar” per a promocionar els municipis de la província de València.

A l’acte acudiran les Falleres Majors de València 2019: Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal, acompanyades de les seues respectives Corts d’Honor.

Benicalap tindrà una macromascletá universal el 19 de març