El barri de Benicalap comptarà amb una macromascletá el pròxim dia 19 de març, gràcies a la unió de set comissions falleres, que han format la Federació d´Amics de la Pólvora.

Les falles/ associacions culturals Acàcies-Picayo, Avinguda Burjassot-Serra d’Agullent, Ciutat de l’Artista Faller, Els Generals, Manuel Meliá i Fuster-Carlos Cortina, Manuel Meliá i Fuster-María Fernanda d’Ocón i Periodista Gil Sumbiela-Lliri blanc, han decidit impulsar aquesta iniciativa amb l’objectiu de convertir el barri de Benicalap en un reclam per a tot aquell que es trobe visitant la ciutat durant el dia gran de la festa i vulga gaudir d’un espectacle pirotècnic allunyat del centre de la ciutat.

Per això ,han comptat amb la pirotècnia Germans Caballer, que dispararà 100kg de pólvora, quantitat equiparable a quatre mascletaes de falla; en la qual no faltaran efectes sonors com a xiulets, roncadors, sirenes o trons, tots ells combinats de tal forma que es convertisca en un espectacle únic.

La Federació, que presideix Manuel Castellano, va nàixer l’any 2017 amb l’únic fi d’unificar els trets que realitzaven de manera individual, aquestes comissions pertanyents a l’Agrupació Benicalap- Campanar i per tant realitzar una manifestació pirotècnica que es convertisca en un punt de referència important a la Ciutat.

El tret es realitzarà en un espai rectangular limitat per l’avinguda del Llevant UD, els carrers Encarna Albarrasí i Carlos Climent González, i un supermercat, i s’iniciarà a les 14.30 de la vesprada del dia gran de la festa fallera.

Les diferents comissions falleres acudiran en cercavila a la zona de tret, després de la missa de San José , on hi haurà jocs per als més xicotets, música, servei de bar…

La macromascletà ha comptat amb l’aprovació i el suport de Junta Central Fallera, qui, en paraules del regidor Pere Fuset ,s’han compromès a incloure aquest tret en el programa oficial de les festes josefines.

https://www.facebook.com/Benifap/videos/2125257354456081/

Calendario pirotécnico de las fallas 2019

Valencia disparará la mascletà vertical más alta de la historia

Reyes Martí volverá a disparar la mascletà del Día de la Mujer