Los jóvenes valencianos cobrarán 500 euros por opositar: requisitos y cómo solicitar la ayuda
Imagen de archivo de oposiciones celebradas en la Comunitat Valenciana. / FOTO: EFE

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la segona convocatòria de el Programa 500. Aquest programa contempla beques de 500 euros al mes durant un any per a un total de 100 joves opositors de la Comunitat Valenciana.

Els sol·licitants han de ser de fins a 30 anys d’edat inclusivament. A més, aquests joves han d’estar opositando per a algun dels cossos i escales del Grup A de la Generalitat. Els destinataris també han de ser llicenciats universitaris i haver obtingut una nota mínima mitjana de 7 en el seu expedient acadèmic.

La Generalitat ha destinat una partida de 450.000 euros per a cobrir el cost d’aquesta iniciativa. En la primera convocatòria del Programa 500 es va concedir la beca a 75 joves dels 466 sol·licitants.

L’objectiu és afavorir que l’Administració valenciana reclute joves qualificats per a “injectar saba nova en la Generalitat, les plantilles de la qual estan envellides”, segons responsables de la Conselleria de Justícia. De fet, més del 60% del personal té més de 50 anys; només el 15% està per davall dels 42; i a penes el 0,36% té menys de 30 anys.

COM SOL·LICITAR L’AJUDA

Els interessats a rebre aquesta ajuda poden inscriure’s a partir del dimarts per via telemàtica en InternetEl termini estarà obert fins dilluns que ve 28 de setembre.

En aquesta convocatòria s’ha reduït la càrrega burocràtica. L’any passat s’exigia que cada aspirant acreditara que es preparava l’oposició en una acadèmia o amb una persona reconeguda per a aquesta tasca per l’Institut Valencià d’Administració Pública, mentre que en la convocatòria actual no és necessària tal acreditació.

A més, s’ha simplificat el càlcul de la puntuació dels expedients acadèmics i s’ha suprimit l’obligatorietat de presentar-se a la primera prova selectiva d’accés a l’ocupació pública immediatament posterior a la convocatòria de les ajudes.