Vacuna coronavirus
Vacuna coronavirus

2021 és la data clau per a arrancar la vacunació contra el coronavirus. La vacuna de la COVID-19 no podrà arribar a temps per a la pròxima tardor quan s’espera una nova onada de casos segons les veus de nombrosos experts.

La Organització Mundial de la Salut ha avançat aquesta setmana que la gent no començarà a ser vacunada fins al la primera meitat del pròxim any. “Cal ser realistes quant als temps. No importa quant intentem accelerar el procés, hem d’estar segurs que una vacuna és segura i efectiva. Això presa el seu propi temps”, assenyalava Mike Ryan, director d’Emergències Sanitàries de l’OMS.

“Estem apurant les coses tot el que es pot. Però això no significa sota cap circumstància que prendrem dreceres en el referit a la seguretat“. No obstant això, Ryan ha deixat clar que no cal fer expectatives “desmesurades” creient que la vacuna serà la solució.

Segons el director d’Emergències Sanitàries de l’OMS, cap vacuna és 100% efectiva. Un dels exemples citats per l’expert ha sigut la vacuna de la pallola. Aquest ha explicat que és de les millors vacunes del mercat però malgrat això la seua efectivitat només arriba al 95%.

DE 3 A 6 MESOS DE RECUPERACIÓ 

La responsable tècnica de la cèl·lula de gestió de la pandèmia en l’OMS, María Von Kerkhov, també ha volgut dirigir-se a la població més jove. Ha afirmat que no poden confiar que el virus només vaja a causar-li símptomes lleus. Kerkhov ha recordat que hi ha joves amb simptomatologia severa que poden tardar de 3 a 6 mesos a recuperar-se.

Des de l’OMS recomanen que es continue usant la màscara i hi haja distanciament social per a frenar la pandèmia. El coronavirus ja s’ha cobrat més de 600.000 víctimes mortals a nivell global i ha contagiat a més de 14 milions de persones.