La OMS alerta: el aislamiento no será suficiente para vencer al coronavirus
Una sanitaria le realiza a varios trabajadores de servicios esenciales uno de los test rápidos de coronavirus que ha adquirido el Ayuntamiento de la capital para preservar la salud de los trabajadores más expuestos - Jesús Hellín - Europa Press

Espanya i Itàlia podrien estar ja arribant al pic de contagis de coronavirus. Així ho ha anunciat hui el director d’Emergències de la Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan. No obstant això, Ryan ha parlat amb franquesa i ha alertat als dos països que el confinament no serà suficient. Segons l’expert sanitari, per a controlar el Covid-19 farà falta apostar per la realització de més test a la població.

“Espera l’OMS que Itàlia i Espanya estiguen quasi ací?, sí, ho esperem”, ha avançat. “Tothom parla de la corba i l’estabilització, però la pregunta és com aconseguir anar cap avall. Per a això no n’hi ha prou amb tancar a la població. També es necessita redoblar els esforços de salut pública i en això és en el que s’han de centrar els països”.

L’OMS ha recomanat fer proves fins que només hi haja un 10% de la població contagiada. Asseguren que si hi ha entre un 80-90% de resultats positius és perquè molts casos s’escapen.

En referència a l’ús de la cloroquina com a tractament, l’OMS ha assenyalat que no hi ha un tractament que “cure”. Assegura que aquests fàrmacs ajuden a escurçar la duració del coronavirus però no a eliminar-ho. No obstant això, sí que beneficia en els casos lleus posat que pot evitar complicacions. Malgrat això, des de l’organisme han demanat precaució a l’hora de comprar-lo. Asseguren que cal evitar el seu desproveïment posat que són medicaments necessaris per a combatre altres malalties.