Mónica Oltra, sobre el cas de Zaplana, demana que es revise “la humanització del sistema penitenciari”

La Fiscalia Anticorrupció admet que si la salut del expresident de la Generalitat empitjora, podrà seguir hospitalitzat en La Fe.

Zaplana
Eduardo Zaplana a la entrada durante su traslado a la cárcel de Picassent.

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha afirmat que “cap persona” que estiga greument malalta, com el expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, ha d’estar a la presó i ha demanat revisar “la humanització del sistema penitenciari”.

Oltra ha recordat que ja va expressar aquesta opinió sobre la situació de Zaplana a l’agost i ha reiterat que aquesta postura “val per a ell i per a qualsevol, i hi ha molts” com el expolític del PP que compleixen condemna afligits de malalties greus.

“Cal revisar la situació d’humanització del sistema penitenciari. Zaplana és una persona coneguda però hi ha moltes anònimes en situacions iguals o més greus que caldria revisar. Ja ho vaig dir a l’agost i no ha canviat la meua opinió sobre aquest tema”, ha sentenciat.

Per part seua, la Fiscalia Anticorrupció ha admès que si la salut de Zaplana empitjora, podria seguir ingressat a l’hospital. D’aquesta manera, l’estat de Salut de l’exministre de Treball prevaldria sobre la situació judicial i seguiria custodiat per dos policies i les visites seguirien restringides.