El pròxim cap de setmana, dies 8 i 9 de juny, escelebra la VII edició de Iberfesta a Olocau. El municipi rendeix amb la festa, un homenatge a les seues arrels, als seus avantpassats revivint la història del seu poblat iber El Puntal dels Llops amb aquesta jornada de portes obertes.

Iberfesta Olocau és un esdeveniment que serveix per a donar a conèixer i difondre el patrimoni valencià Iber, mitjançant la representació teatralizada de la vida dels ibers, que varia cada any, aquest any està dedicat a la Llegenda de Naiuba.

Els horaris de l’esdeveniment el dissabte 8 de juny d’11 a 14 hores i de 17.30 a 20.30 hores, i el diumenge 9 de juny d’11 a 14 hores.

Durant l’esdeveniment, hi haurà visites guiades al jaciment del Puntal dels Llops, la talaia més emblemàtica dels ibers edetanos, la tradicional Fireta dels Ibers, representacions dramatitzades pels carrers de la Vila, tallers, la IV Ruta de la tapa Ibera, Biblioteca infantil del Museu de Prehistòria, activitats i exposicions a la Casa de la Senyoria:

Dissabte 8 de juny
11.00 Inauguració
11.30 Bodes Iberes
20.30 Cremació i ritual funerari Iber

Diumenge 9 de juny
11.30 Gran Desfilada i Silicernum

Els bars i establiments de la zona col·laboraran en la Ruta de la tapa amb productes típics i tapes iberes a un preu de 3€(beguda inclosa). Entre les més interessants les crestes iberes, o els pastissos cruixents de porro, panses, formatge de cabra i nous, l’ou de codorniu, formatge fresc i ceba caramel·litzada…

A més, hi haurà un repte per a ser el millor iber o ibera de l’Edetania, en el qual caldrà superar diferents proves: llançament de javelina, tir amb fona, espart, quiz i modelaje de caps de fang, que tindran lloc de 11-14h i de 17.30 a 20.30 el dissabte; i d’11 a 14h el diumenge; i que es repetirán cada mitja hora.

Les representacions teatralizades també seran les protagonistes durant el cap de setmana, dutes a terme per actors amateurs, però dirigides i preparades per professionals sota la supervisió científica del Museu de Prehistòria de València.