heladas

La massa d’aire polar s’acosta a la Comunitat Valenciana i és que hui ja ha entrat en el nord-est de la Península després del seu pas per Europa segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Serà demà quan arrencada l’onada de fred a València el que provocarà un descens de les temperatures i és que s’espera que a la ciutat els termòmetres arriben a baixar als zero graus.

Dau al fet que els cels estaran buidats no s’espera probabilitat de pluja i per tant no hi haurà neu en esta ocasió. No obstant això, ja s’ha alertat de la possibilitat de gelades generalitzades que podrien arribar fins a localitats pròximes al litoral mediterrani.

A través de la xarxa social Twitter, Aemet ha anunciat que l’aire de fred “encara no ha entrat, però sí que ho ha fet el vent a l’interior”. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, el vent “ha remogut l’atmosfera” pel que “ha impedit que les mínimes hagen sigut tan baixes com dies passats en aquells llocs d’interior on va bufar el vent de matinada”.

Així entrarà i avançarà l’ona polar

Este dijous 10 de gener arrancarà l’onada de fred amb un aire “relativament humit” que “prompte anirà canviant a un caràcter més sec”, segons ha informat Aemet. Els vents del nord deixaran un aire “molt fred” sobretot el territori peninsular que, combinat amb un vent en calma, provocarà descensos de les temperatures durant la nit.

Serà el divendres quan València note més el front polar i és que bufarà vent del nord-oest el que encara incrementarà més la sensació de fred. Durant la jornada les mínimes de la ciutat quedaran previsiblement en zero graus mentre que les màximes no superaran els 12°. L’enfonsament del termòmetre serà més cridaner a l’interior de la Comunitat Valenciana on les mínimes arribaran fins als -7è a Utiel i als -4t en el municipi de Xàtiva.

El dissabte és molt probable que les temperatures diürnes comencen a recuperar-se encara que seguirà la sensació gèlida mentres que les nocturnes ho faran a partir del diumenge. Per als primers dies de la setmana següent s’espera que continue l’estabilitat amb cels poc nuvolosos i sense precipitacions en la major part del territori peninsular.

Consejos de seguridad ante la amenaza del frente polar