cambio
Imagen de archivo de una ola de calor en el centro de Valencia.

El vestit de bany i les xancletes podrien ser el “outfit” perfecte d’aquest cap de setmana. València viurà unes jornades d’altes temperatures amb uns mercuris que es dispararan fins als 36° a la ciutat.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat unes màximes més pròpies de l’estiu andalús que de la primavera valenciana. Segons han explicat, aquest divendres encara penetrarà la brisa del mar refrescant la zona costanera. No obstant això, el vent de ponent que ha bufat aquesta setmana continuarà. Això propiciarà el manteniment d’un ambient amb temperatures altes i una humitat relativament baixa.

“És probable que el cap de setmana les brises queden inhibides i bufe vent de ponent”, assenyalen des d’Aemet en les seues xarxes socials. Per això, asseguren que això “donarà lloc a temperatures superiors a 30°C i que podrien acostar-se a 35° el diumenge”.

Concretament, a la ciutat de València la previsió és arribar fins als 36º en la jornada dominical sent el dia més calorós de la setmana. La situació serà similar a Gandia (35º) mentre que a l’interior els mercuris rondaran entre els 30-34º.

El dissabte també serà càlid i se superaran els 30º en quasi la totalitat de la província de València. A la ciutat i a Ontinyent s’esperen màximes de 33º, mentre a Gandia rondaran els 31º i a Utiel es quedaran en 29º.

EL TEMPS DE HUI A VALÈNCIA

Per a aquest divendres s’espera un cel poc nuvolós o buidat. Les temperatures mínimes inicien un ascens que prepara l’arribada de la calor per al cap de setmana. Aquestes rondaran els 16º en el litoral i els 11º a l’interior. Respecte a les màximes, s’espera que en les hores centrals del dia s’arribe als 27º a l’interior encara que en el litoral valencià seran una mica més suaus rondant els 24-25º. El vent del nord-oest es preveu fluix a moderat amainant en general a la vesprada i girant en el litoral a component sud.