La Ofrenda vivirá hoy su primera sesión matinal en la historia
Imagen de archivo de la Ofrenda de flores a la Virgen de los Desamparados. /

Les Falles de 2021 no deixen d’escriure pàgines per a la història. Si el fet que no se celebren al març ja és de per si extraordinari, les restriccions encara vigents contra la COVID-19 i les noves dates han obligat a adoptar una sèrie de decisions úniques, també en l’Ofrena.

D’aquesta manera, aquest dissabte es viu la primera sessió matinal de les Falles. Només hi ha hagut una altra Ofrena matinal en la història fallera. Va ser en 1989 quan un aiguat va obligar a prendre aquesta dràstica decisió.

Aquesta decisió ve motivada per dos motius. D’una banda, respectar el toc de queda i per un altre, evitar una possible calor extrema. Així, la restricció de mobilitat nocturna de 01.00h a 06.00h impedeix que l’Ofrena s’allargue fins a la matinada. Això era habitual en els últims anys, ja en 2019 l’entrada de la Fallera Major es va produir passada aquesta hora.

Enguany la Fallera Major Infantil entrava anit en la plaça de la Verge al voltant de les 00.15 hores. Per a avui està previst que la la Fallera Major de València ho faça sobre les 00.00h.

Quant al temps, el fet que les Falles es realitzaren al setembre augurava una calor intensa. Per això, s’ha cercat ocupar hores menys caloroses del dia i evitar a les falleres i fallers concentrar-se al migdia.

Per tot això, Junta Central Fallera ha optat per ampliar els horaris. Això significa que des de les 09.00h del matí, els primers fallers dels sectors Quatre Carreres i Benicalap començaran una desfilada històrica.

LES DATES TAMBÉ INFLUEIXEN EN LES FLORS

Aquest canvi de data ha portat amb si més novetats. En aquest cas les involucrades són les flors que vesteixen el mantell de la GeperudetaEl tradicional clavell nacional no està ara en el seu millor moment i per això s’estan emprant altres flors.

A més, quant als colors, es respecta el blanc del frontal però es permeten flors multicolor per al mantell posterior. D’aquesta manera, la vestimenta serà única i diferent a les d’altres Falles.