Ribó propondrá a la Generalitat cerrar el ocio nocturno en Valencia

La Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) ha alertat hui sobre la situació que travessa el sector a causa del coronavirus.

Des de FOTUR asseguren que preocupa la situació de caos econòmic i la incertesa. A més de la indefinició encara dels ERTES, assenyalen que els costos dels locals són “inassumibles”. Expliquen que porten sis mesos sense activitat i per tant no disposen de flux de caixa per a fer front a aquests lloguers.

Segons les dades de FOTUR, la Comunitat Valenciana compta amb al voltant de 450 pubs; 120 sales de festa balle i discoteques; 189 salons d’esdeveniments i celebracions; 48 empreses d’espectacles, esdeveniments i orquestres; i 47 festivals.

A tot això, cal afegir al personal treballador d’aquests espais. Aquests són artistes, intèrprets, executants, tècnics de so, personal de servei d’admissió, dj’s i productors, més els professionals de cuina i bartenders. “Tots ells, es troben en uns llimbs”, assenyalen en el comunicat.

El pagament dels locals, sumat als ERTES i el manteniment de les empreses han generat unes pèrdues de 53.910.000 euros. Però al marge de l’activitat econòmica, afirmen que estan en joc més de 700 mil llocs de treball i 25 mil empreses valencianes.

UN CRIT DE SOCORS A l’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

Davant aquesta situació, FOTUR ha fet una crida al Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana. Demana que dicten resolucions clares i concises, a més d’un interlocutor vàlid per al sector. També sol·liciten un pla urgent de viabilitat i reestructuració econòmica de la indústria.

Asseguren que només així hi haurà possibilitat per al sosteniment del sector d’oci. En cas contrari, afirmen que serà “impossible continuar per la falta de tresoreria i activitat empresarial”.