Ocho personas reciben por error una sobredosis de la vacuna antiCOVID

La campanya de vacunació contra el coronavirus ja ha deixat el primer incident a Europa. Un total de huit treballadors d’una residència del nord d’Alemanya han sigut vacunats amb l’equivalent a cinc dosis de la vacuna antiCOVID.

L’error s’ha comès en un centre d’ancians de la localitat de Stralsund, al nord del país germà. Segons un comunicat del cap del districte de Pomerània Occidental-Rüggen, la confusió va venir per part de l’encarregada de la vacunació.

Aquesta treballadora no va llegir correctament les instruccions del laboratori Pfizer va injectar una butllofa completa a cada infermer. El problema és que aquesta butllofa contenia l’equivalent a cinc dosis de la bovina. El contingut havia de diluir-se prèviament abans de la seua injecció per a formar un total de cinc vacunes.

Dels huit treballadors afectats, quatre van ser ingressats a l’hospital. Tots ells presentaven símptomes similars als de la grip. A més, les autoritats alemanyes han recordat que durant les proves de la Fase 1 es van provar dosis superiors sense observar-se conseqüències greus.

“Lament profundament l’incident. Aquest cas es deu a errors individuals. Espere que tots els afectats no patisquen cap efecte secundari greu”, declarava el cap de districte Stefan Kerth.