Les obres de la línia 10 de Metrovalencia ja tenen data d’arrencada

L'antiga línia 2 servirà per a connectar Natzaret fins al Canyamelar passant per davant del pont de les Atarazanas i de la Marina.

72
línea metro FGV

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció davant l’anunci realitzat pel president de la Generalitat respecte a les reivindicacions municipals sobre la mobilitat urbana. En el marc del debat de política general, el president Puig ha anunciat esta semana que l’any que ve (2019) començaran les obres de la línia 10 (abans línia 2) de Metrovalencia en el tram del carrer d’Alacant fins al barri de Natzaret.

L’alcalde ha manifestat la seua satisfacció davant de l’anunci “d’una cosa que des de l’Ajuntament hem estat reivindicant sempre”. Ribó ha subratllat la importància fonamental de garantir la connexió del barri de Natzaret, per la qual cosa, ha afirmat, “estem contentíssims que esta reivindicació de l’Ajuntament es plasme”. I ha afegit que “una altra reivindicació pendent, que és la futura connexió de Natzaret fins al Canyamelar passant per davant del pont de les Drassanes i per la Marina”.

Foment, clau en el soterrament de les vies de Serradora

Una altra de les preguntes dels periodistes ha girat entorn del projecte de soterrament de les vies de Serradora que preveu el PAI (pla d’actuació integrada) del Grau. L’alcalde ha assenyalat que este dilluns l’equip de govern acordava dirigir-se en primera instància al Ministeri de Foment, atesa la importància de la iniciativa. “És imprescindible abordar el tema del soterrament d’estes vies”, ha defensat, i ha assegurat que des de l’Ajuntament no s’acceptarà una resposta per part de Foment en la línia de “ja ho farem”.

No obstant això, Ribó ha afegit que, atés el volum de la inversió, l’assumpte ha d’estudiar-se detingudament, i ha afegit la seua posició, segons la qual la inversió esmentada “no ha de ser-ho només de l’Ajuntament de València, ja que Foment té molt a dir, perquè el Corredor Mediterrani, la part de mercaderies, ha de passar per ací”. “Nosaltres hem de plantejar, com a mínim, un cofinançament amb el Ministeri de Foment”, ha afirmat.

L’alcalde s’ha referit a altres de les previsions del Pla d’actuació integrada, PAI, del Grau: s’acordava l’ampliació prevista al Parc del Túria (que serà d’aproximadament 135 metres) i s’analitzava la situació de tres immobles: l’edifici de l’aquarterament de la Guàrdia Civil de Cantarranas (que és el segon quarter de València); un edifici de la Conselleria d’Agricultura remodelat recentment, i un tercer edifici de consignataris privats. L’alcalde ha valorat l’acord, en el que, ha afirmat, s’han definit els assumptes amb precisió.