El Teatre El Musical estrena a València dissabte que ve 12 de gener a les 20.30 hores, El Mag, l’últim treball del dramaturg Juan Mayorga. L’obra arriba a l’espai del Cabanyal-Canyamelar després de la seua reeixida estrena el mes de novembre passat en el Centre Dramàtic Nacional i amb un elenc de luxe amb María Galiana, José Luis García-Pérez, Tomás Pozzi, Ivana Heredia, Clara Sanchis i Julia Piera.

El mateix Juan Mayorga explica que el moment d’inspiració per a escriure aquest text va ocórrer fa un parell de tardors després d’assistir a un espectacle que es presentava com a Congrés Mundial de Màgia. Per a portar a escena l’obra, Mayorga afig que ha sigut fonamental “comptar amb actors amos dels secrets d’aqueixa màgia blanca que és l’art dels grans intèrprets”. El creador madrileny destaca també l’escenografia i el vestuari de Curt Allen Wilmer, les llums de Juan Gómez Cornejo i la música de Jordi Francés que, segons ell, han ajudat a “alçar el truc”.

L’acció té lloc en un apartament al qual Nadia arriba després d’acudir al teatre en la qual ha participat en una sessió d’hipnosi dirigida per un mag. El seu marit i la seua filla estan preparant la taula per a un sopar. Tot sembla normal però una cosa estranya està ocorrent. Nadia ha tornat transformada; es comporta i parla d’una forma estranya.

El Mag ha sigut considerada per la crítica com una de les millors obres de teatre del 2018 gràcies a la seua gran versatilitat i reversibilitat. Tan prompte apareix la comèdia com s’ofereixen traços existencialistes o adopta perfils de relat de terror i de crims. La peça es podrà gaudir en el Teatre El Musical dissabte que ve 12 de gener a les 20.30 hores en una única funció. Les entrades estan disponibles a un preu de 12 euros en les taquilles del teatre i en la web www.teatreelmusical.es/entrades

Los doce estrenos de cine más esperados de 2019