Sanitat anuncia la cifra más baja de nuevos contagios desde el 17 de marzo
Sanitario protegido con una mascarilla y guantes. / FOTO: Ricardo Rubio - Europa Press.

La xifra de nous contagis per coronavirus continua descendint. La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat 150 nous positius en les últimes 24 hores. Els números disten molt de les dades de les últimes jornades on cada dia se superava el centenar de casos. Segons Barceló, les xifres de hui “són unes dades que conviden a l’esperança”.

Amb els nous 150 contagiats ja són 7.734 casos comptabilitzats en la Comunitat Valenciana. De tots ells hi ha 930 persones que han rebut l’alta sent 118 curats més que en la jornada del diumengeValència continua sent la província més perjudicada amb 3.788 casos. Per darrere se situen Alacant (2.673) i Castelló (869).

Els ingressos també han baixat sent 1.999 malalts els que continuen ingressats en hospitals. A més, un total de 384 es troben en l’UCI. No obstant això, la xifra de sanitaris contagis continua sent elevada amb 1.118 positius.

Respecte a les defuncions també hi ha un descens. En les últimes 24 hores s’han comptabilitzat 24 noves morts sumant ja 637 defuncions per coronavirus. Comparat amb els últims deu dies, és la jornada amb la xifra més baixa de morts. A més, la xifra s’allunya molt del mig centenar diari que s’havia comptabilitzat en setmanes posteriors.

Quant a les residències, fins al moment s’han detectat casos en 98 centres. Durant la pandèmia són ja 791 els residents contagiats i 206 els professionals positius. A més, el nombre de defuncions s’eleva a 166.