coronavirus
Una enfermera, un bombero y un técnico sanitario durante la crisis del coronavirus. / FOTO: Ricardo Rubio - Europa Press.

“En aquests moments tenim 592 altes, 160 persones més que s’han curat en les últimes 24 hores”. Així ha arrancat hui la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a informar sobre l’evolució del coronavirus. Tal com ha assenyalat Barceló, és la primera vegada que el nombre d’altes supera al de morts des que va començar la pandèmia.

Un altre dels titulars que ha deixat la responsable de Sanitat és el nombre de nous casos positius. 316 són les persones que han contret el coronavirus en les últimes horesla xifra més baixa d’aquesta setmana.

Si repassem l’evolució dels últims set dies veiem que el cap de setmana va haver-hi un pic que va arribar fins als 750 nous contagis. Passat aquest pic de malalts, la xifra va disminuir a la meitat aconseguint una estabilitat que continua mantenint-se avui dia.

Amb aquestes noves dades, la Comunitat suma ja 6.624 contagis de coronavirus. València és la província més afectada amb 3.439 positius. Per darrere queden Alacant (2.445) i Castelló (740). De tots ells, un total de 2.064 persones estan ingressades sent 111 menys que ahir. Respecte al nombre de malalts en l’UCI hi ha 386, 7 malalts més que en les últimes 24 hores. A més, ja són 1.100 professionals sanitaris contagiats de Covid-19.

EL NÚMERO DE MORTS CONTINUA CREIXENT

Quant als morts, el coronavirus s’ha cobrat 511 vides en la Comunitat Valenciana. La xifra suposa 68 morts més respecte al dijous sent el número més elevat dels últims set dies.

En referent a la situació que s’està vivint en les residències de persones majors, són ja 91 els espais afectats. En elles han perdut la vida 131 residents mentre s’han detectat 604 casos positius. Quant als seus treballadors, són 176 els professionals que han contret el virus.