autobuses

El Ple de l’Ajuntament aprovarà este dijous de manera inicial el nou reglament de l’EMT, Empresa Municipal de Transports, que actualitza la normativa vigent des de l’any 2005.

El reglament arreplega aspectes com que els autobusos podran detenir-se fora de les parades per a acostar a la seua casa a col·lectius eventualment vulnerables, regula l’ús de les plataformes mòbils per a usuaris amb carret de bebè, allibera a les persones invidents i amb diversitat funcional de l’obligació de demanar parada, i apareix el nou títol EMT Mascota, que permetrà que animals de xicoteta grandària accedisquen al bus sota unes condicions específiques i dins d’un trasportín.

Des de l’EMT s’ha informat que tot el procediment per a sol·licitar este nou títol EMT Mascota ja està preparat de manera que es puga començar a tramitar immediatament després que el reglament siga aprovat de manera definitiva pel Ple, és a dir, després del període d’exposició pública i de presentació d’esmenes i propostes per part de la ciutadania i grups polítics.

Una altra de les novetats del nou reglament assenyala la prohibició expressa per al personal conductor de fumar en les parades i expressament l’ús dels telèfons mòbils en els períodes de descans. Això no implica que els conductors no puguen fer ús de llibertat per a fumar en els moments de descans, però sempre fora de l’àmbit estricte de la parada, amb la voluntat de no perjudicar les persones que han de romandre en este lloc mentres esperen el seu autobús.

El carné que necesitará tu mascota para viajar en autobús

El tranvía atropella a una barrendera en la curva de Pont de Fusta