torre torrent

La Torre de Torrent ha tancat l’any 2018 amb un gran èxit quant a nombre de visites realitzades. L’emblemàtic monument acomiada el mes de desembre amb una xifra de 2.973 persones visitants, que no han volgut perdre l’oportunitat de conèixer tota la seua història i els secrets que guarda entre els seus murs. En total, durant 2018, han sigut 9.875 visitants els que han travessat la porta, tant en grup com de manera individual. Una xifra rècord que incrementa en un quasi un 500% el nombre de visites realitzades durant 2017, i que se sumen a les realitzades des de 2015, any en el qual van començar a comptabilitzar-se, aconseguint la satisfactòria xifra de 13.713.

L’augment de visitants es deu a la iniciativa duta a terme pel consistori, que ha augmentant les jornades de portes obertes, tant en període de festivitats i celebracions, l’últim diumenge de cada mes, fins i tot realitzant les visites nocturnes. En aquest sentit, la Torre també ha comptat amb diferents sorpreses com l’exposició dels vestits que van lluir en la Gran Entrada el capità cristià i la capitana mora, durant la Setmana Cultural del 9 d’Octubre; o poder observar i admirar el facsímil de la Carta Poblament, llibres amb imatges i documents històrics de Torrent, amb motiu del 770 aniversari de la Carta de Poblament, on a més es va rebre al visitant 10.000.

No solament torrentins i torrentines volen conèixer el seu Torre, sinó que també acudeixen veïns i veïnes d’altres localitats, entre les quals es troba la visita realitzada aquest matí per l’Escola de Nadal de Teulada, formada per 40 xiquets i xiquetes que han conegut l’interior de la Torre, a més de l’exposició de Playmobil, als quals ha rebut la regidora de Cultura, Susi Ferrer. Després de la visita se’ls ha fet lliurament d’una barra de xocolate torrenti i un còmic sobre la història de la ciutat.