Así será el nuevo parque del barrio de Cabanyal: “Espacios más abiertos, seguros e inclusivos”
La remodelación del Parque de la Remonta del Cabanyal revalora el depósito de sementales de Valencia.

El projecte de remodelació del antic Parc de la Remonta de València en el Cabanyal-Canyamelar actualitzarà alguns elements del jardí. El desenvolupament d’aquest projecte compta amb un pressupost de 886.904,64€ i un període d’execució de 6 mesos. Aquesta remodelació contempla la recuperació de la memòria del lloc i la creació de zones adequades a les necessitats del veïnat.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha presentat aquest projecte remarcant la seua importància. “Suposa la remodelació d’un espai de trobada que vincula diferents itineraris”, ha explicat Campillo.

Concretament, connecta l’itinerari nord-sud amb els barris del Cabanyal-Canyamelar i la Malva-rosa. A més, també uneix diverses places i zones verdes del Cabanyal a més de l’itinerari aquest-oest que comunica amb la mar i el carril bici de l’avinguda Tarongers.

Disseny de la remodelació del Parc de la Remunta del Cabanyal.

El regidor ha informat que l’objectiu d’aquesta intervenció és habilitar zones perquè tothom puga accedir i aprofitar el jardí de manera segura. A aquest efecte, es proposa augmentar la visibilitat dels carrers que envolten el jardí.

Què veurem en el nou parc?

Segons aquest projecte es renovarà la pista esportiva de l’antic jardí de la Remonta. A més, s’eliminarà el vell tancament de fusta i s’obrirà l’espai a noves activitats com el ball o el teatre.

Espai esportiu del nou parc del Cabanyal.
Així mateix, l’àrea de jocs infantils s’ampliarà amb nous jocs més inclusius i accessibles. També es projectarà una àrea de socialització canina en el nord del jardí i un skatepark per a diferents edats al costat de la façana de les antigues quadres militars.
Así será el nuevo parque del barrio de La Cabanyal
Zona de jocs del nou parc del barri del Cabanyal.
En el sud d’aquesta nova infraestructura, davall l’estructura metàl·lica preexistent, es projectarà una zona de trobada i estança veïnal amb bancs correguts a manera de graderia. A tot això, se li sumaran diferents refugis per a la fauna d’ocells; ratapinyades i insectes.