El Parque Gulliver arranca su mayor transformación en 30 años
Imagen aérea del Parque Gulliver en el jardín del Turia.

El Ajuntament reobrirà el parc Gulliver la setmana vinent després de les obres de rehabilitació. Així ho ha avançat l’alcalde de València, Joan Ribó, durant el debat sobre l’estat de la ciutat. Ribó també ha anunciat que “farem una gran festa de la infància per a premiar la paciència dels xiquets i xiquetes i se celebrarà el diumenge 6 de novembre”.

El parc va començar la seua rehabilitació integral al març vivint la major transformació de la seua història. Encara que al principi es va dir que les obres es prolongarien quatre mesos, finalment serà la setmana vinent quan reòbriga les seues portes.

La transformació de Gulliver ha requerit una inversió de 800.000 euros. Un dels objectius principals era solucionar la manca d’accessibilitat a la figura. També s’ha actuat en el seu interior que estava en desús per inundacions que impossibilitaven la seua gestió. Allí s’ha creat una nova zona de jocs per als més xicotets que facilitarà l’estança a les famílies que s’acosten amb menors que no poden pujar a la zona central.

Obres al parc Gulliver.

Gulliver s’ha rehabilitat completament amb la reparació de la superfície de la figura principal; el arranjament dels elements complementaris com el barret, el sabre o la torre de control; la renovació dels serveis i la substitució de xarxes per a grimpar pel parc.

VALÈNCIA, CAPITALITAT VERDA EUROPEA

L’alcalde també ha anunciat l’adequació i obertura de l’Espai Natzaret així com la reforma del skate park del Jardí del Túria. A més, Ribó ha assenyalat que la setmana que ve es reunirà el jurat per a triar els dissenys finalistes que passaran a la següent fase del concurs per al disseny i execució del Parc de Desembocadura.

D’altra banda, l’edil ha valorat com “una il·lusió” la possibilitat que València aconseguisca la capitalitat verda europea. Per a l’alcalde, la capitalitat “és una iniciativa per a promoure i recompensar els esforços de les ciutats per la sostenibilitat i la renaturalització”.

El guardó va començar en 2010 i només una de les 13 ciutats seleccionades és espanyola: Vitòria. “La candidatura de València ha sigut seleccionada com a finalista juntament amb la ciutat de Cagliari (Itàlia). La decisió es prendrà el pròxim 27 d’octubre a la ciutat de Grenoble, capital verda europea 2022. Esperem poder tornar la setmana vinent amb aquest guardó per a València”.