coches

Encara que la web de Pantone va anunciar que el ‘Living Coral‘ seria el color tendència del nou any, sembla que per a la Direcció General de Trànsit (DGT) serà el blau. Mentres que cada vegada és més freqüent veure circular cotxes amb matrícules blaves, ara serà comuna veure als vehicles d’emergències travessar les calçades amb llums blaves.

El canvi no és nou, la DGT va anunciar el mes de juliol passat que els vehicles d’extinció d’incendis, assistència sanitària i protecció civil-salvament usaran el color blau per a les emergències, un canvi que haurà de ser efectiu abans d’estiu de 2020 i que servirà per a seguir la mateixa normativa que la majoria d’Europa.

Segons la DGT, fins a l’aplicació d’esta reforma el dispositiu lluminós de color blau estava restringit a l’ús exclusiu de vehicles de policia i el groc per a la resta de vehicles prioritaris. No obstant això, asseguren que esta situació generava confusió entre la resta d’usuaris de la via al no identificar els altres serveis d’emergència que també tenen preferència de pas.

vehiculos_p_1

Ara, la Direcció general de trànsit inclou com a element opcional per a qualsevol vehicle que estiga immobilitzat en la via la possibilitat d’instal·lar una sirena groga que seria complementària als triangles d’emergència. D’esta manera, la llum s’albiraria fins a en un quilòmetre de distància per a alertar a la resta de conductors de l’existència d’un vehicle parat i evitaria que el conductor haguera d’abandonar el cotxe.

Este sistema també ajudaria en la reducció de la taxa de defuncions per atropellament en carreteres i és que el 20% de les persones que van morir així es trobaven senyalitzant una avaria.