Así será el nuevo colegio público valenciano
Diseño de la fachada exterior del CRA

Educació està a punt d’adjudicar per 3,4 milions d’euros la construcció del nou col·legi CRA Mondúver a Palmera. La previsió és que les obres s’inicien a l’agost i concloguen a l’estiu de 2021.

Aquest centre públic disposarà d’una aula d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys i sis de Primària. A més, estarà dotat de gimnàs, cuina i menjador per a 120 comensals en dos torns. A això se suma un espai obert de més de 3.000 metres quadrats per a patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

El titular de EducacióVicent Marzà, ha destacat que les obres “atenen la necessitat de cuidar al màxim l’escola rural”. També cerquen garantir “unes infraestructures públiques de qualitat en poblacions més xicotetes”.

El nou col·legi destinat a 243 alumnes s’alçarà en una parcel·la de 5.505 metres quadrats. Estarà situat en la prolongació del passeig de les Corts Valencianes de Palmera, municipi pròxim a Gandia.

AIXÍ SERÀ EL  EDIFICI PRINCIPAL DEL CRA MONDÚVER

El col·legi s’articularà en dos espais diferenciats. D’una banda, un bloc principal forma de L amb planta baixa i un primer pis. Aquest edifici gaudirà de climatització en tots els espais. En ell s’allotjaran les aules, la zona administrativa, el menjador i la cuina.

En la planta baixa estaran les quatre aules d’Infantil, cadascuna amb accés directe a condícies i patis propis. A més, estarà la sala polivalent de l’escola, la biblioteca, el menjador i la cuina amb tots els magatzems que necessita. No faltaran els espais administratius del centre: consergeria, secretaria, direcció, sala del cap d’estudis, sala de professorat, despatxos per a l’AMPA, l’Associació d’Alumnes i espai per als especialistes dels Serveis Psicopedagògics Escolars.

Les dues plantes d’aquest edifici principal estaran comunicades per tres escales. Serà una central i dos laterals als extrems de cada bloc, més un ascensor. La planta superior allotjarà les sis aules de Primària, l’aula taller polivalent, l’aula d’informàtica, dues aules de reforç, una aula d’Educació Especial i una sala de reunions per a l’equip docent de Primària.

SEGON EDIFICI I ESPAI EXTERIOR

El segon bloc és un gimnàs de 331 metres quadrats amb vestuaris i banys. Una pèrgola permetrà el passe a cobert de l’alumnat de l’edifici principal al gimnàs.

Els espais exteriors del centre inclouen una pista poliesportiva de 968 metres quadrats. També hi haurà un pati de 424 metres quadrats per a l’alumnat d’Infantil i un altre de Primària de 1.320 metres quadrats.

A més, el col·legi comptarà amb un hort escolar de 91 metres quadrats i quasi 162 metres quadrats de zones enjardinades. Tot això estarà completat amb una àrea d’estacionament de vehicles de 429 metres quadrats.