La Comunitat Valenciana estrena Fase 2 en una jornada de incertidumbre por las nuevas medidas
València prepara sus playas para la autorización del baño en la fase 2 - EUROPA PRESS

La ciutat de València ha arrancat la temporada de bany gràcies a la Fase 2. En aquest punt de la desescalada ja és possible acudir a la platja per a practicar esport, passejar, prendre el sol o gaudir de l’aigua amb un bany.

No obstant això, el coronavirus ha canviat per complet el panorama social. Aquest estiu per a anar a la platja caldrà seguir una sèrie de normes per seguretat. En el cas de València, el Ajuntament ja ha posat en marxa el pla normatiu a seguir. Encara que algunes platges d’Espanya han decidit fitar l’espai d’arena o dividir-lo en parcel·les, això no succeirà a les platges de la ciutat.

Segons Las Provincias, el regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que no hi haurà un sistema per a controlar l’aforament. Segons aquest, la mesura “no serà precisa” ja que es compta amb “platges enormes, molt extenses i no creiem que es vagen a omplir”. No obstant això, l’Ajuntament sí que ha contractat a 40 informadors per a recordar als banyistes les mesures a seguir.

QUINES SÓN LES NORMES PER A ANAR A LA PLATJA?

  • Manteniment de la distància de seguretat. Caldrà guardar dos metres de separació en l’aigua i zona d’arena i sis metres entre ombrel·les.
  • Queda permès el passeig per la riba. Amb la finalitat d’evitar aglomeracions en aquesta zona, es mantindrà un corredor de sis metres des de la riba fins a l’arena. Els banyistes hauran de deixar les seues tovalloles o ombrel·les després d’aquesta franja.
  • Prohibició d’ús de joguets infantils. Els menors no podran acudir amb pales, pilotes, poals, rasclets i pales en l’arena i zona de bany. L’objectiu és evitar que aquests objectes vagen de mà en mà i es convertisquen en font de contagi.
  • Ús obligatori de calçat, incloent xancletes, mentre es creua les passarel·les de l’arena.
  • Els grups d’amics o familiars no podran excedir de les 15 persones.
  • Prohibit llançar residus sobre l’arena com a cigars, aliments, plàstics, etc.

Imagen

HI HA UN HORARI PER A ANAR A LA PLATJA?

A les platges de València no. Els efectius de vigilància i socorrisme estaran de 10 a 21 hores a les platges urbanes i d’11 a 19 hores a les platges del sud. No obstant això, aquest horari no impedeix gaudir de l’aigua durant més temps sempre que es realitze de manera prudent i responsable.

En el cas d’acudir a una altra platja aquest estiu és recomanable consultar les fonts locals per mitjà de les seues xarxes socials o webs oficials. Cada ajuntament és el responsable de regular els accessos a les platges en funció de les seues necessitats i característiques.

A Benidorm per exemple ja s’ha anunciat que allí sí que hi haurà horaris i control d’aforament. A més, malgrat estar en Fase 2 les seues platges romandran tancades fins que s’establisquen els mecanismes de seguretat. Una situació similar a les platges d’Alfàs del Pi, Santa Pola, Torrevieja, Sagunt, Borriana i Cabanes, totes elles tancades de moment.