La nueva tarjeta única para metro, bus y tren ya tiene fecha de venta
Tarjeta SUMA para viajar en metro, autobús y trenes cercanías.

Viatjar en el transport públic valencià serà ara més còmode a l’hora d’adquirir els bitllets amb una targeta única. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat la pròxima entrada en funcionament els nous títols de transport SUMA.

A partir del pròxim dilluns 31 de gener s’unificaran els viatges de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia. Tots aquests mitjans de l’àrea metropolitana de València podran utilitzar-se amb una sola targeta: SUMA.

A més, els nous títols també suposaran una rebaixa important de tarifes. Així en relació amb els preus actuals, SUMA 10 tindrà una rebaixa entre l’11 i 55%; SUMA mensual entre el 23 i el 40%; i SUMA mensual jove, un 15% addicional sobre els altres descomptes del SUMA mensual.

Segons ha explicat el conseller, a partir del dilluns pròxim “amb un sol bitllet es podrà viatjar en Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT. També entrarà en vigor la simplificació zonal i de quatre zones geogràfiques es passarà a dos“.

NOVES TARIFES DE LA TARGETA DE VIATGE

Amb l’objectiu de facilitar una bona adaptació als títols, els bons de 10 viatges (SUMA 10) es podran adquirir en tots els punts de venda habituals. Per tant, estaran disponibles en quioscos, estancs i màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe. A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis. Per això, no serà necessari comprar nous suports per a aquest tipus de títols.

Les noves tarifes seran de 8 euros per a una zona enfront dels actuals 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’ara; i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 en vigor.

Quant al SUMA mensual costarà 35 euros una zona i 53 euros dos zones, el mateix que l’aeroport. Actualment els preus aquest abonament mensual oscil·len entre els 45 euros i els 79,10 euros. A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dos.