La Comunitat Valenciana comienza la Fase 3 con algunas novedades
Terraza de la Plaza de la Virgen de Valencia. / FOTO: EFE.

La ciutat de València ha arrancat la seua primera jornada de nova normalitat després de més de 40 dies de mesures especials de contenció i prevenció del coronavirus. La Conselleria de Sanitat va anunciar ahir l’eliminació d’aquestes restriccions imposades el mes d’agost després de l’auge del coronavirus en la capital.

La decisió es va prendre després d’analitzar els informes sobre la incidència del virus a València. Per tant, a partir de hui els valencians només hauran de seguir les mesures autonòmiques i nacionals. No obstant això, el president de la GeneralitatXimo Puig, ha demanat “màxima prudència” i “responsabilitat”.

Queden així eliminades les restriccions de visites i eixides en les residències de majors de València ciutat; l’obligatorietat de limitar reunions familiars o d’amistats a un màxim de 10 persones; i la limitació de l’aforament màxim en zones comunes d’hotels i allotjament turístics de la ciutat que passa del 60% al 75%.

Per tant, en les residències el límit per a les visites passa a ser d’una persona per intern. A més, la duració màxima serà d’una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció. Respecte a les reunions socials, malgrat permetre’s, Sanitat recomana no abusar d’aquestes i limitar les trobades.

LA COMUNITAT VALENCIANA MILLORA EN INCIDÈNCIA DEL VIRUS

A pesar que la pandèmia continua avançant sense fre per tota Espanya, les dades de la Comunitat Valenciana s’allunyen de la mitjana nacional. Mancant conèixer les xifres d’aquest dijous, l’autonomia és la que menys casos per habitant ha tingut en l’última setmana. En concret, té 41 casos diagnosticats en els últims 7 dies per 100.000 habitants quan la mitjana és de 136,6.

Respecte a la incidència acumulada des de l’inici de la pandèmia, la Comunitat és la quarta que menys casos ha tingut per 100.000 habitants. Són 722,2, enfront dels 1.453 de la mitjana del conjunt nacional.

La incidència continguda té el seu reflex també en les hospitalitzacions i en l’UCI. Des de l’inici de la pandèmia han sigut 151,11 hospitalitzacions per cada 100.000 habitants. En el cas de la mitjana nacional són 309,25, la meitat que la mitjana autonòmica valenciana.

Segons Puig, l’avanç és “gràcies a l’esforç de tota la societat” i al compliment de les mesures. Per això, Puig ha convidat a la ciutadania a continuar respectant les normes sanitàries per a frenar la pandèmia.